Телефон монструма из Градачца вјештаче стручњаци из Њемачке

Г.С.
Телефон монструма из Градачца вјештаче стручњаци из Њемачке

Припадници Федералне управе полиције (ФУП) који су преузели мобилни телефон троструког убице из Градачца Нермина Сулејмановића послали су га на вјештачење у Њемачку.

Разлог је тај што је мобилни телефон убице Ајфон закључан и истражитељи га нису могли откључати током истраге. Он се угасио прије пет дана и није успјело ни препознавање лица.

Мобилни телефон је, према одлуци Управе ФУП, послан једном ИТ стручњаку и истражитељу који ради на његовом вјештачењу од средине прошле седмице. Ријеч је о врсном стручњаку који већ годинама сарађује с БиХ полицијским агенцијама.

Сада се чекају први резултати вјештачења, могуће већ до почетка сљедеће седмице да ће Тужилаштво ТК имати све листинге, поруке и позиве које је оставио убица.

Предмет истраге је комплетан садржај у телефону: поруке, мејлови, фотографије, снимци и, према плану истраге, све ће бити успјешно реализовано у најкраћем могућем року.

Од дана када је Сулејмановић убио Низаму Хећимовић, оца и сина Ондер, те тешко ранио Харису Ондер, Недима Памуковића и полицајца, почела је и паника међу онима који су на било који начин били блиски с њим. 

Истражитеље занима кога је звао убица ноћ прије крвавог пира и с ким је из полиције имао контакте. Још није до краја разјашњено ко му је открио Низамину локацију.

Прича да су то несвјесно урадиле Низамине родице односећи јој торбу у коју је он ставио мобилни телефон с укљученом навигацијом за сада не стоји јер су оне мобилни телефон пронашле и вратиле ствари. Провјерава се и даље улога суспендоване полицајке Џенане Селимовић, али и руководећих људи градачачке полиције, те правосуђа. Од судија до тужилаца, али и појединих министара, пише Аваз.

Од суза нема ништа

Емир Џиновић, ортак, односно пословни партнер Сулејмановића, који је са сузама у очима причао шта му је Нермин рекао прије убистава, уствари, родбински је везан с убицом. Он се само водио на папиру као директор теретане, а власник је био убица. Емир је, како тврде извори, годинама знао шта и како ради Сулејмановић и како се понаша према Низами.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана