Таражено притварање сарадника Окружног тужилаштва Бањалука

Н.Т.
Таражено притварање сарадника Окружног тужилаштва Бањалука

БАЊАЛУКА - Републичко тужилаштво предложило је одређивање једномејсечног притвора Тарику Хаџибеговићу, стручном сараднику у Окружном јавном тужилаштву Бањалука, који је ухапшен због сумње да је примио око 6.000 КМ мита од једне особе у замјену за услуге у предмету тог тужилаштва.

Приједлог је упућен у Окружни суд у Бањалуци на коме је одржано рочиште за одрешивање притвора, али одлука још није донесена.

Хаџибеговића сумњиче да је  захтијевао и узео 3000 евра мита од једне особе која је  била жртва у кривичном предмету које води тужилаштво, а у коме је он поступао као стручни сарадник. Осим новца он је од те особе узео и двије тегле "нутела" еврокрема, које му је тражио да донесе из иностранства гдје ради. Хаџибеговић је тој особи узео новац како би му наводно помогао да уради неке радње у предмету, а које су иначе по закону морале бити и урађене. Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи иницијале, раније саопштено  да Хаџибеговића сумњиче за примање мита и трговину утицајем. Хаџибеговић је радио и у канцеларији тужиоца Сеада Жерића.

Протви Хаџибеговића је раније поднесена кривична пријава за превару и она је упућена у приједорско Окружно тужилаштво које спроводи истрагу.

Сумња се да је преварио једну особу у Приједору за 1.000 КМ.

Према непотврђеним информацијама он је од те особе тражио 1.000 марака како би му "средио" одређене ствари на суду. Новац је наводно и узео, а свој део договора није испоштовао.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана