Свједок потврдио да је марихуану куповао од оптуженог Ахмечковића из Језера: Продају дроге договарали телефоном

Небојша Томашевић
Свједок потврдио да је марихуану куповао од оптуженог Ахмечковића из Језера: Продају дроге договарали телефоном

БАЊАЛУКА - Свједок тужилаштва Елдин Зјајо казао је у бањалучком Окружном суду да је куповао марихуану од оптуженог Миралема Ахмечковића (39) из Језера, коју је плаћао 10 и 20 марака.

Појаснио је да је наркотике куповао више пута током 2019. године и да су продају договарали телефоном. Осим Ахмечковића, у овом случају оптужени су Адис Пипић (40), Елвир Халаба (49) и Вахидин Халиловић (41) из Јајца. Оптужница их терети да су од почетка 2019. до јуна 2020. године продавали марихуану на подручју општина Шипово, Језеро и Јајце. Свједочење Зјаје било је на моменте конфузно и није се могао сјетити свих детаља. Прво је казао да је од Ахмечковића куповао дрогу мјесец дана сваког викенда, а затим да је наркотике куповао од почетка 2019. до 20. децембра те године, када су му полицајци нашли дрогу у мјесту Ђол код Језера.

Зјајо је рекао да је тог дана послао поруку Ахмечковићу: “Еј друг, може ли за 120, Зјајо”, а добио одговор: “Може, 6.50 х Ђол.” Међутим, изазвао је пометњу када је казао да су му у полицији рекли да пошаље поруку Ахмечковићу.

Зјајо је био неодређен па је прво рекао да је поменуту поруку послао прије него што га је полиција привела у мјесту Ђол и код њега нашла дрогу, па га казнила, а касније да ју је послао из полиције.

Након подсјећања тужиоца Далибора Вреће, Зјајо је ипак потврдио да је поруку послао прије него што је завршио у полицији, те додао да није купио дрогу за 120 КМ јер се Ахмечковић није појавио. Зјајо је прецизирао да је, док је био у полицији у Језеру, Ахмечковићу на наговор полицајаца послао поруку: “Еј друг, могу ли доћи вечерас”, на шта је добио одговор
“Ништа, сутра 11 - 12”.

Према оптужници, Ахмечковић је од њему познатих лица набављао дрогу и у више наврата је продао Пипићу и Халаби, те З. Е, Х. А, Н. Е, као и малољетном Ј. Ф. по цијени од 10 КМ за грам. У оптужници стоји да је Пипић продао дрогу коју би преузео од Ахмечковића и то на игралишту у кругу средње школе “Никола Шоп” у Јајцу. Марихуану је продао С. Е. за износе од по 20 КМ, док је за 50 КМ продао Х. А, а једном приликом је преносио два пакетића марихуане.

Халабу терете да је у више наврата продао марихуану, коју је преузео од Ахмечковића, те да ју је преносио упаковану у мање пакетиће. Халиловићу је на терет стављено да је са Ахмечковићем набавио дрогу коју су ради даље продаје сакрили у тапацирунг врата гепека “фијата пунто”.

Ахмечковић и Халиловић се још терете да су у мјесту Бешњево у Шипову у кући дали џоинт Г. А. који су заједно пушили. Ахмечковићу се додатно ставља на терет да је код куће у Љољићима у општини Језеро омогућавао уживање марихуане Халиловићу и лицу П. Џ. Сви оптужени су ухапшени у акцији “Језеро 2” 21. јуна 2020. године, а током акције заплијењено је око пола килограма марихуане.

Збуњујућа питања

Ахмечковићев бранилац Раде Ћулибрк тражио је од свједока Елдина Зјаје да му одговара на његове тврдње. Рекао му је: “Ви сте иницирали комуникацију са Ахмечковићем, је ли тако?”, на шта је добио одговор да јесте. Адвокат је устврдио да свједок није куповао дрогу за више од 50 КМ, те упитао је ли тако.

Сва даља питања Ћулибрка била су у форми тврдње, па га је предсједник судског вијећа Благоја Драгосављевић упозорио да не може постављати збуњујућа питања и она која наводе на одговор. Ћулибрк је тада одустао од испитивања рекавши да му суд не дозвољава да у складу са законом пита свједока износећи своје тврдње и наводећи га на одговор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана