Свједочила мајка жене коју је запалио супруг: Милицу је тукао и матретирао, није смјела ни из куће да изађе

Небојша Томашевић
Свједочила мајка жене коју је запалио супруг: Милицу је тукао и матретирао, није смјела ни из куће да изађе

БАЊАЛУКА - Милица Маринковић (33), коју је бензином полио, запалио и усмртио ванбрачни супруг Бранислав Станивуковић (43) из Српца, није смјела никуда да иде сама због његових забрана, а он ју је и тукао.

Казала је ово у бањалучком Окружном суду мајка убијене, Драгојла Станковић која је истакла да сматра да оптужени буде осуђен на доживотну казну затвора.

-Бране хоћу да знам, зашто си ми запалио кћерку? Рекао си "не могу без моје Цице" - упитала је оптуженог Станковићева која није могла да сакрије сузе.

Испричала је да јој се кћерка жалила да је Станивуковић малтретира и да је од њега побјегла 2012. године код ње у Аустрију.

- Бранио јој је да излази из куће, чак јој је и "штеку" скидао са врата кад он негдје оде. Чекао ју је посије посла, није јој дозвољавао да иде код комшија, а рекли су ми и да је једном моју кћерку  ударио аутомобилом, због чега јој је нога била у гипсу. Да ју је ударио аутом чули смо од наших првих комшија у Мрчевцима, а Милица ми није то  рекла - казала је Драгојла  и додала да је  Станивуковић био јако љубоморан и агресиван.

Присјетила се да је 2012. године, када је Милица дошла код ње у Аустрију, Станивуковић звао и пријетио да ће запалити њихову кућу у Мрчевцима код Лакташа.

- Рекао је "Да знате, запалићу кућу". Нисам вјеровала и звали смо комшије и сазнали да је запалио. Те комшије нису смјеле ни да гасе пожар од њега јер је био агресиван-казала је Драгојла.

Истакла је да је након тог Милица сама кришом од њих отишла из Аустрије кући у БиХ јер  се бојала оптуженог и он јој је свашта обећавао.

- Није је тукао у мом присуству, али кћерка ми је причала да је малтретира. Своје проблеме  она није износила путем телефона када би је звала и питала како је. Вјероватно није хтјела да ме секира-казала је Драгојла.

Њен супруг,  Васо Станковић казао је да му је Милица била пасторка, али да ју је волио као своје дијете.

- Тако сам прихватио и гледао и Станивуковића. Он је био добар када је тријезан. На рану га ставиш и она ће зарасти, али кад попије гријешио је. Пред нама није тукао Милицу, али она нам је причала да је малтретира. Запалио нам је кућу ради ње када је она дошла код нас у Аустрију да мајци помогне око славе. Тои је урадио јер она није долазила њему - казао је Станковић.

Станивуковић је оптужен да је ванбрачну супругу  Милицу Маринковић злостављао од 2010. до 20. јула прошле године када је полио бензином и запалио у Александровцу код Лакташа и то пред њеном малољетном кћерком. Она је од посљедица повреда, тешких опекотина преминула 3. августа у болници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана