Свједочила кћерка убијене Милице Маринковић: Мајка мирно стајала у пламену говорећи ''Угаси ме, молим те''

Н. Т.
Foto: Д. Поздеровић/ГС

БАЊАЛУКА - Милица Маринковић (33), коју је бензином запалио и усмртио ванбрачни супруг Бранислав Станивуковић (43), док је горила била је мирна и рекла кћерки "Угаси ме молим те" те јој говорила "Нека си ти добро, па нек ја умрем".

Испричала је ово у бањалучком Окружном суду Слађана Маринковић која је гледала како јој мајка гори у ватреној буктињи. Казала је да је мајку угасила јакном након што је Стаивуковић полио бензином и запалио.

- Имала је јаке опекотине и њено тијело од паса па горе је све изгорјело. На глави је остао само дио косе и реп.  У гашењу ми је помогла  жена која је тад наишла. Позвала сам полицију и хтину који су брзо дошли-рекла је кроз плач Слађана Маринковић.

Присјетила се да је тог дана ујутро око шест часова мајка послала поруку на телефон и рекла да није ни спавала јер се посвађала са Браниславом.

- Казала је да је бјежала од њега јер је рекао да ће запалити нашу породичну кућу у  Мрчајевцима и њене ствари. Тад сам му послала поруку "Еј Бураз", а он ме назвао  и рекао, "Гори, све гори, ти ћеш мени опростити ја ћу урадити то што сам наумио" - казала је Слађана.

Додала је да је Станивуковића позвала да дође по њу аутом што прије, како бга спријечила да запали кућу и смири ситуацију.

- Дошао је "пежом"  и кренули смо ка Мрчајевцима. Док смо прилазили кући видио је полицију  и кренуо право. Рекла сам шта си урадио, а он ме погледао чудно и дошли смо пред кућу. Полиција је причала с њим и рекла му да иде. Он је отишао на једну, а они на другу страну. Мама  је била само у кломпама, а имала  је хеланке, те кецељу и само поткошуљу испод ње. Кад је Бранислав отишао, кренуле смо пјешице према Александровцу -присјетила се Слађана.

Додала је да се Станивуковић брзо вратио за њима  те аутом ишао полако пративши их, а  њеној мајци говорио је да је  воли.

- Када смо дошли до мјеста гдје нема кућа престигао нас је и стао те изашао из аута носећи флашу. Рекао је "Сад је доста, ти ћеш мене оставити", те из флаше полијевао маму, а она је бјежала од њега. Трчала сам за њима и у једном моменту видјела да је пружио руку ка њој и  велики пламен који је мајку захватио од појаса ка горе - казала је Слађана.

Истакла је да је Станивуковић њену мајку психички и физички злостављао 11 година

- Живјела сам с њима три године те да више памти ружне, него лијепе дане. Покушала га је оставити, али није смјела. Када је 2012. године отишла у Аустрију назвао је да се врати или ће убити мене и запалити њену пороричну кућу па се она вратила. Кућу је и запалио - рекла је Слађана.

Станивуковић је оптужен да је ванбрачну супругу  Милицу Маринковић злостављао од 2010. до 20. јула ове године када је полио бензином и запалио у Александровцу код Лакташа. Она је од посљедица повреда, тешких опекотина преминула 3. августа у болници. Станивуковић је раније тукао и психички малтретирао Милицу бранећи јој да га напусти и да прича о томе.

У кафани признао злочин

Власница роштиљнице "Сњежана" у Кукуљама код Српца Сњежана Бркић казала је да је кобног дана Бранислав Станивуковић доашо код ње наручио пиво и рекао да је запалио жену.

- Казао је да ће доћи полиција, а када сам га питала зашто одговорио је да је запалио своју жену. Питала сам га како кад, рекао је да је полио бензином и запалио својим упљачем. Нисам могла да вјерујем то, а убрзо је дошла полиција-присјетила се Бркићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана