Свједочење Владимира Зечића: Признао да је три и по грама марихуaне продавао за 50 КМ

Небојша Томашевић
Признао да је три и по грама марихауне продавао за 50 КМ
Foto: Архива | Признао да је три и по грама марихауне продавао за 50 КМ

БАЊАЛУКА - Оптужени у предмету "Кодекс" Владимир Зечић (23) из Бањалуке испричао је у бањалучком Окружном суду је да је наркотике продавао са оптуженим Аљошом Марићем, Сашом Мирковићем и Луком Брковићем те да је три и по грама марихуане наплаћивао 50 КМ.

Осим њих оптужени су Бањалучани Милорад Вуковић звани Луис, Филип Бојић, Горан Ђурица, као и Петар Марјановић из Кнежева. 

Зечић је, на питања свог адвоката Марка Микеша, испричао да је марихуану прво продавао у сарадњи са Марићем и Мирковићем, а након тога је од Брковића набављао по пола килограма марихуане за 1.500 евра те препродавао.

"Заједно с Марићем и Мирковићем радио сам од краја 2019 до краја 2020. године. Они су набављали дрогу марихуану, а моја улога је била да је пакујем и препродајем. Те улоге нису биле баш стриктне. Зараду смо дијелили на исте дијелове,а наркотике смо добијали на "лед" односно на почек" рекао је Зечић.

Иако је у истрази рекао да је чуо да је Мирковић дрогу набављао од Филипа Бојића, Зечић сада тврди да није сигуран да је у питању поменути Бојић.

Тужилац Далибор Врећо му је прочитао изјаву у којој је рекао да је Мирковић дрогу узимао од Бојића и то сваке двије седмице по 500 грама и да му је за ту количину давао 1.500 евра. 

Зечић је рекао да је дрога јесте набављана сваке двије седмице, али да није сигуран да је с тим повезан Филип Бојић те нагласио да због психичких проблема не може свега да се сјети.

Зечић је још рекао да је с Марићем, Брковићем и Мирковићем комуницирао путем апликације "Сигнал" на којој је имао кодни назив "тик ток мишн", а Брковић само "Х".

"Са Брковићем сам почео радити од краја 2020 године и узимао по пола килограма марихуане за 1500 евра и препакивао и продавао. Дрогу сам узимао сваке две седмице и добијао је на "лед" и то је трајало до 18. априла 2021. године" рекао је Зечић и додао да је једном преузео дрогу о Брковића, а да му је послије наркотике од њега доносио Петар Марјановић.

Признао је да је продајом дроге од Брковића зарадио 13.500 КМ и да је Брковићу дао 6.250 КМ, али  да му је био дужан за дрогу 10.000 КМ. 

"Он је након што сам ухапшен па пуштен, дошао код мене и рекао да му дугујем 10.000 КМ за дрогу. Дуг сам у цјелости исплатио. Новац сам дао Марјановићевој дјевојци. Звао сам Брковића када сам скупио новац, а он је рекао да се јавим Марјановићу који ми је казао да ради, али да ће по новац доћи његова дјевојка" појаснио је Зечић. 

 

На његово свједочење приговорила је одбрана осталих оптужених, а Maрићев бранилац Јована Кисин истакла је да је свједок Зечић неурачуњив те да ће тражити његово вјештачење да се види да ли му се може поклонити вјера. 

Она је суду намјеравала да приложи љекарски налаз који указује да је Зечић особа која има гранични поремећај личности, али суд је за сада одбио да прими тај доказ. 

Зечићева одбрана, раније најавила да ће навјероватније закључити споразум о признању кривице те је он из тог разлога и дао исказ у судници као оптужени. 

Одбрана оптуженог Марјановића је такође раније најавила да су у току поступка закључења споразума о признању кривице и он је већ свједочио. 

Поступајући тужилац Далибор Врећо најавио је да ће споразуми с обојицом бити вјероватно закључени до сутра када ће бити и презентовани суду.

Оптужница осморку терети да су од краја 2019. године до 6. децембра 2021. године набављали и препродавали кокаин и марихуану на подручју Бањалуке.

Кокаин су најчешће мијешали са другим супстанцама и паковали у једној бањалучкој теретани. 

Брковић је сам продавао кокаин за износе од 100 до 500 КМ, а Ђурица по цијени од 100 КМ за пола грама. Марјановић је по упуствима Брковића,  у априлу 2021. године једном лицу продао 10 грама кокаина за 1.000 КМ, а у више наврата продавао је по пет грама за по 500 КМ.  

Осим кокаина набављали су и марихуану те је Бојић сваке три седмице Мирковићу давао по пола килограма ради продаје. Мирковић, Марић и Зечић су је препакивали у мање пакете и продавали. 

Зарађени новац Мирковић је предавао Бојићу. Према оптужници Зечић и Марјановић од Брковића и Бојића набављали су по пола килограма марихуане које су даље продавали. 

Вуковић, Брковић, Бојић, Ђурица, Мирковић и Марић појединачно се терете  за омогућивање уживања опојних дрога, односно да су другима давали да шмрчу кокаин и пуше марихуану. 

Ножевима гађао Полицијску академију

Владимир Зечић је у судници истакао да је након хапшења "психички пукао" због чега је гађао Полицијску академију ножевима.

"Пукао сам када ми је Брковић рекао да сам дужан 10.000 КМ и када сам схватио шта ме чека" рекао је Зечић. 

Појаснио је да се лијечио и био 20 дана на Психијатрији, те признао да је и раније ишао код психолога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана