Свједочење Миле Радетића на суђењу Далибору Штрпцу: Од страха није схватио да је убоден

Небојша Томашевић
Свједочење Миле Радетића на суђењу Далибору Штрпцу: Од страха није схватио да је убоден

БАЊАЛУКА - Нападач је трчао ка мени, урликао, изгледао је као лав када гони срну и био сам скроз изгубљен и преплашен те од страха и нисам схватио и видио када ме је убо ножем, казао је у бањалучком Окружном суду Миле Радетић из Лакташа на суђењу Далибору Штрпцу (45) из Бањалуке који је оптужен за покушај његовог убиства.

Према оптужници Окружног тужилаштва Бањалука, Штрбац је 25. новембра прошле године након препирке око паркинга прво одгрнуо, а затим ножем убо Радетића у грудни кош. Нанио му је тешку тјелесну повреду опасну по живот. Све се десило у улици Илије Гарашанина на паркинг простору здравствене амбуланте Лазарево.

- Тог дана сам довезао супругу у амбуланту у насељу Лазарево. Док сам тражио паркинг, неки човјек у ауту је иза мене свирао и ја сам покушао да се склоним и кренуо у рикверц. Након тога је паралелно стао поред мене и жена ми је рекла да нешто показује и виче да гледам у средњи ретровизор - испричао је Радетић.

Казао је да је тада показао средњи прст према ретровизору, али да то није било упућено том човјеку, већ је желио да каже да за њега тај ретровизор не значи ништа јер је професионални возач.

- Тада је тај човјек ударио шаком у мој лијеви ретровизор и видио сам када се сагао ка сувозачевом сједишту и тражио нешто. Препао сам се да не тражи пиштољ или нож те сам из страха изашао из аута и из гепека узео кључ, такозвани “крстач”, да се браним - рекао је Радетић.

Присјетио се да је нападач брзо изашао из аута и кренуо ка њему урлајући и галамећи те је ухватио за кључ једном, а ударио га другом руком.

- Ту смо се гамбали и бранио сам се кључем и добио ударац, а тај човјек је отишао. Био сам изгубљен, а осјећао сам бол испод ребра, али нисам схватио да ме убо ножем - испричао је Радетић.

Додао је да је након тога отишао у ауто, које је препаркирао, и тек тада видио да крвари и да у ципели има крви.

- Видио сам да крварим те сам ставио тоалет папира да зауставим крв. Када је дошла супруга, рекао сам јој да одемо до Дома здравља у Лакташима - казао је он.

Истакао је да је љекарима испричао шта се десило, а они су му рекли да је убоден и да има дубоку рану те да мора ићи у Бањалуку.

- Позвали су возило Хитне. Током вожње сам пао у несвијест. Пробудио сам се у болници и рекли су ми да сам пуно искрварио и да сам само мало закаснио, ко зна шта би било - казао је Радетић.

Истакао је да ће тражити надокнаду одштете од оптуженог, али да ће се консултовати са стручњацима. Његов унук Никола Суручић потврдио је да је обавијестио полицију о овом догађају како би се истражило шта се десило, те да је у дједовом возилу пронашао његову крваву мајицу која је имала рупу.

Саслушање

Свједок тужилаштва Бојан Аничић, који је радио као инспектор у Полицијској станици Лазарево, казао је да је обавио криминалистичку обраду Далибора Штрпца по пријави да је повриједио Милу Радетића.

- Случај је прво окарактерисан као наношење тешке тјелесне повреде и на те околности је тад осумњичени Штрбац прво саслушан. Послије је звао тужилац и рекао да се ради о покушају убиства те је осумњичени саслушан и на те околности - рекао је Аничић. Казао је да је Далибор Штрбац предао нож и рекао да је то “средство извршења”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана