Свједочење бивше супруге оптуженог Бранислава Станивуковића: Био добар док пије таблете

Небојша Томашевић
Свједочење бивше супруге оптуженог Бранислава Станивуковића: Био добар док пије таблете

БАЊАЛУКА - Бранислав Станивуковић (44), који је оптужен да је запалио и тако усмртио ванбрачну супругу Милицу Маринковић (33), био је добар кад пије таблете, а кад их престане корисити постајао би ћутљив, казала је данас у бањалучком Окружном суду његова бивша супруга Зехра Станивуковић.

Потврдила је да код њега одлази у притвор и да је последњи пут била 2. марта. Потврдила је да са Браниславом око мјесец дана није разговарала, али да су односе изгладили.

- Он је "у 90 одсто случајева био добар" и живјели смо фино. Међутим, након што је прије неколико година добио батине, посјећивао је психијатра, Пио је лијекове, а кад не би попио знао се и осамити, па и заплакати. Из прича сам сазнала да је имао трауматично дјетињство, да су му отац и мајка били алкохоличари, да су се растали - испричала је Зехра Станивуковић.

Према њеним ријечима, Бранислав је дане углавном проводио са њом и њиховом кћерком, а ноћи са Милицом, са којом такође има кћерку.

-Код мене је долазио сваки дан, био с нашим дјететом. Код мене је јео и пио, код Милице би преспавао. Свађали смо се због Милице, питала сам га што се не одлучи. Једном је покупио своје ствари и отишао-рекла је Зехра.

Она је истаскла да није тачно да је Станивуковић кобне вечери прије злочина ножем пријетио Милици.

- То ми је причала наша кћерка Тамара која је била  са њима  на слави. Рекла ми је да су се они ту вече посвађали када су дошли кући у Кукуље. Милица је рекла Браниславу да ће њена колегица Ђуја доћи на спавање након чега су се почели свађати. Тамара ми је рекла да су када је Ђуја дошла, Милица и Ђуја сједиле испред куће испод ораса, а Тамара и Бранислав у кући-казала је Зехра.

Нагласила  је и да јој је Тамара испричала да је Милица неколико пута улазила у кућу гдје је Бранислав био са њом и провоцирала га са реченицама: "Ако смијеш уради нешто, ништа ми не можеш". 

У судници је саслушана још једна свједокиња, која је инсистирала да јој медији не помињу име. Она тврди да је Бранислав "Милицу држао као мало воде на длану".

- Милица ми се никада није жалила на Бранислава, нити он на њу- тврди та свједокиња.

Станивуковић је оптужен да је ванбрачну супругу Милицу злостављао од 2010. до 20. јула 2020.  када је полио бензином и запалио у Александровцу код Лакташа.

Она је од посљедица тешких опекотина преминула 3. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана