Шверцовао 15 килограма дроге у резервоару аутомобила

ГС
Шверцовао 15 килограма дроге у резервоару аутомобила

ЗЕНИЦА - У оквиру акције „Windmolen“ припадници Федералне управе полиције (ФУП) су у суботу на подручју Зеничко-добојског кантона ухапсили Д.Ш. (27), а током претреса пронађена је дрога чија је улична вриједност виша од 300.000 КМ, саопштено је јутрос из ФУП-а.

Дрога је, према саопштењу Тужилаштва БиХ, пронађена у резервоару аутомобила.

-Поступајући по наредби Суда БиХ полицијски службеници ФУП-а су извршили претрес моторног возила, које је заустављено уз асистенцију МУП-а ЗДК, те је том приликом пронађено 16 пакета бијеле материје тежине око 15,5 килограма која асоцира амфетамин и једна ПВЦ врећа са више стотина таблета које асоцирају на МДМА, као и други предмети који ће се користити као доказ у кривичном поступку - додаје се у саопштењу.

Како се наводи, ухапшена особа је осумњичена да је дрогу транспортовала из ЕУ у БиХ с циљем дистрибуције на илегалном тржишту. 

Приликом провођења акције кориштени су и полицијски пси Федералне управе полиције.

Ухапшена особа је осумњичена за неовлаштени промет дрогама, а након криминалистичке обраде у службеним просторијама ФУП-а у законском року предата у надлежност Тужилаштву БиХ уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Поступајући тужилац је након испитивања осумњиченог, Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од 30 дана.

Тужилаштво БиХ је саопштло да су са ФУП-ом спровели акцију у борби против међународног кријумчарења опојних дрога.

Додају да је, према прикупљеним доказима, дрогае прокријумчарена са подручја земаља Европске уније, те је након њеног кријумчарена и уласка возила у БиХ, на подручју Зеничко-добојског кантона, извршено лоцирање возила, у којем је пронађена опојна дрога.

У Тужилаштву БиХ наводе да, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, настављају истрагу у овом предмету међународног кријумчарења наркотика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана