Швеђанин с потјернице ухапшен у Бањалуци, крио се под лажним именом

Небојша Томашевић
Швеђанин с потјернице ухапшен у Бањалуци, крио се под лажним именом

БАЊАЛУКА - Држављанин Шведске C.F.S. ухапшен је у Бањалуци на основу потјернице те државе, а крио се под лажним именом.

Из Полицијске управе Бањалука си саопштили да је за њим расписана потјерница због сумње да је починио кривична дјела незаконито посједовање опојних дрога, ометање службеног лица приликом вршења службене дужности, те напад опасним оруђем и малтретирање.

- Лице C.F.S. су 7. марта по међународној потјерници  ухапсили службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске управе Бањалука. Током провјере идентитета наведеног лица утврђено је да је C.F.S. користио пасош издат од стране Републике Македоније са његовом фотографијом, а на име лица П.Ш., те је о наведеном обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука - саопштено је из полиције.

Додаје се да се дежурни тужилац изјаснио да се у овом случају ради и о кривичном дјелу фалсификовања исправе те да се од C.F.S. одузму пасош и остала документација на име лица П.Ш. и депонују се у депозит Основног суда у Бањалуци.

- Тужилац је наложио  да се након документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука достави извјештај о почињеном кривичном дјелу. Лице C.F.S. ће након завршене криминалистичке обраде бити спроведено у Суд БиХ, ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности - наводе у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана