Сваки четврти дан ријеке и језера у БиХ гасе један живот

Аваз/Мондо
Сваки четврти дан ријеке и језера у БиХ гасе један живот

Након што се 18. јуна малољетник утопио на Јабланичком језеру у мјесту Радешине код Коњица, ријеке и језера у БиХ угасиле су укупно 18 живота.

На Рамском језеру код Шћита на подручју опћине Прозор/Рама у недјељу, 25. августа, у послијеподневним часовима утопили су се дјевојка и младић.

На дну Пливе

Тијело дјевојке извучено је јуче, а младића данас. На Рамском језеру страдали су дјевојка (28) и младић (32), хрватски држављани, потврђено је из Тужилаштва ХНК. Ријеч је о дјевојци иницијала А. Д. и младићу Ж. А.

Такође, на купалишту Брана у суботу, 24. августа, утопили су се Е. Ч. и А. К. Тијело Е. Ч. пронађено је на дну Пливе на дубини од четири метра у суботу, док је тијело А. К. извучено у недјељу. Двојица мушкараца која су страдала у језеру су у сродству.

Трагедије су нажалост почеле 18. јуна када се малољетник А. Е. С. (16) из Саудијске Арабије утопио на Јабланичком језеру у мјесту Радешине код Коњица. Радник обезбјеђења успио је спасити његовог малољетног брата, али није могао пронаћи 16-годишњака чије су тијело извукли припадници ГСС-а Прењ.

У мостарској Универзитетској болници је од посљедица утапања у на језеру Мандек код Ливна 31. јула преминуо Антонио М. (24). Младић је упркос силним напорима љекара Одјељења за анестезију, реанимацију и интензивно лијечење преминуо. На истом Одјелу био је хоспитализиран и његов брат Јосип М. (18) који је такође преминуо.

И у језеру Нула код Вареша, омиљеном купалишту мјештана, 6. јула утопио се Алмедин Јусић (35) из Брезе. Иза њега су остали супруга и двоје дјеце. Такође, тијело младића старог око 20 година извукли су 9. јула из ријеке Саве, на подручју Бијељине, припадници Горске службе спашавања – станица Бијељина.

Мушкарац С. Б. (57) из Горњег Вакуфа утопио се 10. јула у Рамском језеру. Тијело је из језера извукла Интервентна спасилачка служба Мостар, а велика трагедија догодила се и 10. јула у зеничком насељу Канал, гдје се у ријеци Босни утопила 11-годишња дјевојчица.

У ријеци Дрини 12. јула у Козлуку код Зворника пронађено је тијело мушкарца К. Т. (29), док је тијело његовог ујака П. Т. (44) пронађено два дана касније. Настрадали П. Т. покушао је да спаси сестрића К. Т. којег је понијела вода, након чега су оба нестала у Дрини.

Рибари извукли тијело

Полицији у Градишци 14. јула пријављено је да се двије особе даве у ријеци Сави у близини новог моста у Чатрњи, те да им је потребна помоћ. Непосредно прије њиховог доласка, рибари су извукли тијело Ж. С., док је М. В. жив изашао из воде.

Такође, тијело Предрага Гаћиновића (26) из Билеће пронађено је 29. јула у Билећком језеру, а још једна трагедија десила се 29. јула када је из језера на Мањачи код Бање Луке извучено тијело Младена Б. (25).

У ријеци Сави у Градишци 5. и 8. јула извучена су тијела двију особа афроазијског поријекла. Тијело мигранта 14. јула извучено је из ријеке Дрине, у мјесту Доњи Шепак, град Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана