Свађу са комшијом Јовановић ријешио пушком

Горан Обрадовић
Свађу са комшијом Јовановић ријешио пушком

Брод - Јован Јовановић (79) из Брода ухапшен је јер је у понедјељак увече у Зборишту код Брода хицима из пушке убио комшију Бору Ђукића (62), са којим је годинама био у свађи.

Јовановић је у понедјељак око 20 часова пуцао на Ђукића и његовог сина Анела (36), који том приликом није повријеђен. Они су у том моменту чистили одводни канал на локалном путу испред њихове куће. Бору су погодила два метка и он је подлегао на лицу мјеста.

Увиђај је обавио дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој Горан Рубил, који је наредио да се обави обдукција тијела убијеног. На основу његове наредбе претресена је Јовановићева кућа, а том приликом пронађена је и изузета преправљена војничка пушка.

Према незваничним информацијама, Јовановић је са само неколико метара испуцао пет хитаца у правцу двојице Ђукића.

Борин син Анел је одмах након убиства позвао полицију.  Јовановић је сачекао припаднике МУП-а да дођу, предао им пушку и испричао шта је урадио.

Према незваничним информацијама, комшије су се годинама спориле око једне Јовановићеве њиве за коју је Ђукић тврдио да је његова. Посљедњи сукоб између њих је избио када је Ђукић ископао одводни канал поред локалног пута и сву отпадну воду избацивао у њиве комшија.

- Ставио би цијеви у канал и спровео их у Јованове њиве и баште, тако да Јован ништа није могао да посије. Боро и Анел су у понедјељак послијеподне изашли како би прочистили спорни одводни канал јер је цијели дан падала киша. Поново је цијеви преусмјерио на Јованово имање - појаснио је извор близак истрази.

Када је то видио, старина Јовановић је био изван себе, па се поново посвађао са комшијом. Према неким причама, наводно га је Боро ударио лопатом. Тада је Јован отишао кући по пушку и починио убиство.

Мјештани Зборишта причају да је Јовановић био миран и добар човјек, који је увијек био ту да помогне комшијама, док за Ђукића тврде да је био проблематичан и да је цијелом селу правио проблеме, те да је са већином био у лошим односима.

- Свађали су се због међе, али и због неких дугова. Чуо сам наводно да је Јовановић продао Ђукићу шуму, а да му овај  никада није платио. Ђукић је често на разне начине провоцирао Јовановића - рекао је један од мјештана.

Становници Зборишта тврде да је Ђукић био чудне нарави, па тако није два мјесеца допуштао да се поправи трафо-станица у његовом дворишту. Због тога није било струје у пола села. Необичну ћуд Ђукић је испољио тако што је фасаду на кући офарбао у црно.  

Приједор

Против Драшка Секулића (41) из Ништаваца код Приједора, који се терети да је ножем усмртио супругу Наташу Секулић (37), бањалучко Окружно тужилаштво предложило је једномјесечни притвор. Приједлог притвора је упућен Окружном суду Бањалука, који до закључења овог броја "Гласа Српске" није донио одлуку. Секулића полиција терети да је супругу усмртио 24. маја са више убода ножем у њеној кући у улици Српских великана у Приједору.

 

Требиње

Радовану Андрићу (19) из Требиња, осумњиченом за убиство кик-боксера Марка Ђерића (23), одређен је једномјесечни притвор у Окружном суду. Андрића тужилаштво терети да је 24. маја око 3.25 часова у улици Милоша Обилића у Требињу хицима из аутоматске пушке усмртио Ђерића. Он је из засједе испалио рафал у леђа Ђерића, а кобан је био један метак који је жртву погодио у срце. Притвор Андрићу је одређен јер би могао уништити, сакрити или измијенити доказе или трагове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана