Сутра изрицање пресуде у предмету "Златко Маријановић и други"

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Суд БиХ изрећи ће сутра другостепену пресуду у предмету "Златко Маријановић и други", саопштено је из ове правосудне институције.

У саопштењу Суда БиХ подсјећа се да је првостепеном пресудом од 18. маја прошле године оптужени Златко Маријановић проглашен кривим за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом недозвољени промет акцизних производа и осуђен на казну затвора од двије године и шест мјесеци.

Другооптужени Станко Чолак је, према истој првостепеној пресуди, у којој је проглашен кривим за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом недозвољени промет акцизних производа осуђен на казну затвора од двије године и три мјесеца.

Оптуженом Горану Маријановићу изречена је казна затвора од годину и шест мјесеци, а Зденку Томићу годину дана. Од оптуженог Златка Маријановића одузето је 30.000 КМ, као имовинска корист стечена кривичним дјелом, а од оптуженог Станка Чолака противправно стечена имовинска корист у износу од 15.790 КМ, 16.930 евра и 50 куна. Изрицање другостепен пресуде заказано је за 10.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана