Суспендован професор осумњичен за полну злоупотребу ученице

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Професор З. М. (57) из Кнежева, који је осумњичен за полну злоупотребу малољетне ученице, је суспендован са радног мјеста у Средњошколском центру "Јован Дучић", потврђено је "Гласу Српске".

Директор овог Центра Бојан Регојевић је казао да је одмах по сазнању да је професор учинио кривично дјело донесена одлука о суспензији.

- Провешћемо дисциплинскли поступак против њега- рекао је Регојевић.

Поменути професор ухапшен је недавно, а након испитивања бањалучко Окружно тужилаштво затражило је да му буде одређен притвор због полне злоупотребе дјетета.

Из бањалучког Окружног тужилаштва саопштено је да осумњиченом М. З. на терет стављају да је починио кривично дјело полна злоупотреба дјетета старијег од петнаест година.

Како је саопштено из тужилаштва осумњичени М.З. се терети да је поменуто кривично дјело починио на штету шеснаестогодишњакиње. 

- Тужилац је ставио приједлог за одређивање  притвора због постојања нарочитих околности које указују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично - наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће о приједлогу за одређивање  притвора одлучити судија за претходни поступак Основног суда у Котор Варошу.  

Према незваничним информацијама осумњичени је ученицу наводно грлио и љубио, а  случај је наводно снимљен и недавно пријављен полицији па је он ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана