Суспендован инспектор који је бјежао колегама

Н.Т.
Суспендован инспектор који је бјежао колегама

БАЊАЛУКА – Полицијски инспектор П.К. из Бањалуке, који је покушао да побјегне од колега након што је ухваћен у прекршају је суспендован.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова Републике Српске поменути полицијски службеник је суспендован због недоличног понашања.

Навели су да је против њега  упућена и иницијатива за покретање дисциплинског поступка.

- Полицијска станица Бањалука Лазарево доставила је данас Основном суду у Бањалуци захтјев за покретање прекршајног поступка против П.К. из Бањалуке за почињене прекршаје из члана 24. Закона о јавном реду и миру (Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција и по члану 41., тачка 1., став г.) и ђ.) Закона о безбједности саобраћаја Републике Српске (насилничка вожња)- стоји у саопштењу.

Наглашава се да су министар унутрашњих послова РС  Синиша Каран и директор полиције РС Синиша Кострешевић похвалили професионалан рад и проактивну реакцију полицијских службеника Полицијске управе Бањалука.

- Они су истакли да су  сви припадници МУП-а РС дужни да поштују постојеће законске прописе. Они су најоштрије осудили било какав вид насилничког и незаконитог понашања припадника МУП-а, истичући да се оно неће толерисати-наведено је у саопштењу.

Према незваничним информацијама инцидент у коме је учествовао П.К. десио се у недјељу око 02.15 часова када је овај инспектор у необиљеженом возилу “голф 6” прошао кроз црвено свјетло на раскрсници улица Булевар Српске Војске, Алеја Светог Саве и Булевар Војводе Петра Бојовића.

Полицијски службеник, који се налазио у службеном возилу, одмах је реагирао паљењем трептача и кренуо у потјеру за возилом, не знајући да је за воланом управо његов колега. Потјера се наставила кроз неколико раскрсница, гдје је инспектор поново игнорисао црвено свјетло, а полицијско возило га је успјело сустићи тек на Рабровачком мосту.

Упркос покушајима полицајца да заустави инспектора, П.К. је нагло убрзао и наставио бијег према кружном току код Рабровачке цркве. Тамо је коначно заустављен, али је одмах вербално напао полицајца, питајући га зашто га је зауставио и приговарајући због наводног кршења саобраћајних правила од стране полицајца.

У возилу инспектора налазила се још једна мушка особа, чији идентитет није познат. Након што је полицајац затражио од инспектора да сачека патролу ради даљње контроле, П.К. је поново упалио возило и побјегао с мјеста догађаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана