Супружници с потјернице од полиције побјегли у кукуруз, жена ухапшена

Јасмина Салопек
Супружници с потјернице од полиције побјегли у кукуруз, жена ухапшена

ГРАДИШКА - Жељка Ерцег (27) из Градишке, за којом је била расписана Интерполова потјерница због нејављања на издржавање затворске казне, ухапшена је у сриједу, док се за њеним супругом Давором Ерцегом (39) трага, потврђено је „Гласу Српске“.

Ерцегова би ових дана требала бити предата Судској полицији Основног суда Градишка, одакле ће бити превезена у Казнено-поправни завод у Источном Сарајеву на издржавање казне.

Супружници Ерцег ухапшени су почетком фебруара 2019. у акцији „Виторог“, када је заплијењено око 54 килограма марихуане, 35 грама кокаина, те аутоматско оружје и оквири с муницијом.

Након тога, Давор Ерцег је признао кривицу и са републичким тужилаштвом склопио споразум, те је осуђен у Окружном суду Бањалука на четири и по године затвора, док је Жељка Ерцег осуђена на двије године.

Извор близак истрази рекао је да се нису јављали на позив суда да иду на издржавање затворске казне, те су због тога расписане потјернице.

- Обзиром да се супружници нису јављали на судски позив на издржавање затворске казне која им је одређена, за њима су расписане потјернице. Дуже времена су се крили, али смо оперативним радом на терену дошли до информације да се брачни пар Ерцег крије на подручју Брезик Ламинаца код Градишке, у кући Жељкине мајке  - рекао је извор близак истрази.

Истакао је да је Ерцегова ухапшена у вечерњим касовима након што је изашла иза породичне куће гдје се крила у њиви.

- Након што смо добили информацију гдје се налазе, полицајци су изашли на терен, али супружници нису били присутни. Читав дан смо их тражили и негдје предвече смо ухапсили жену, али за њеним супругом трагамо и он је још на потјерници. Супружници су се вјероватно разбјежали у кукурузе у близини куће - додаје наш извор.

Како сазнајемо, то јутро је дошло до породичних несугласица, па је Давор испалио метак у зид.

У кући је, како сазнајемо, током увиђаја пронађена чаура.

Поред мајке, у чијој су се кући крили супружници, у кући је затечен  Горан Лајић (31) из Градишке који је осумњичен да је планирао помоћи супружницима да побјегну, те ће бити предат тужилаштву због кривичног дјела помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела. За исто дјело сумњиче и његовог суграђанина Дејана З. за којим се трага.

Лајић је раније хапшен због сумње да је 30. септембра бацио двије ручне бомбе у двориште куће у Врбашкој код Градишке.

Из Полицијске управе Градишка саопштили су, наводећи иницијале, да је, оперативним радом на терену полиција је дошла до информације да се Ж.Е. и Д.Е. лица налазе на подручју Брезик Ламинаца код Градишке, те да је у кући у којој су боравили, лице Д.Е. употријебило ватрено оружје.

Додаје се да су полицијски службеници пронашли и ухапсили Ж. Е. док се и даље предузимају активности на проналаску Д. Е.

- Даљим радом дошло се до сазнања да постоји  сумња да су Г. Л. и Д. З. починили кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела, због чега је Г. Л. ухапшен, док се за Д. З.  трага - саопштено је из полиције.

Обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је присуствовао увиђају, а под чијим надзором се предузимају све даље мјере и радње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана