Супружници насмрт претукли предсједника кућног савјета јер их је упозоравао на недолично понашање и обавезе

Небојша Томашевић
Супружници насмрт претукли предсједника кућног савјета јер их је упозоравао на недолично понашање и обавезе

ДОБОЈ - Един Агић (32) и његова невјенчана супруга Биљана Јанковић (60) напали су и усмртили старца Јелисију Ђукића (70), јер их је он упозоравао на недолично комшијско понашања и на њихове обавезе као станара зграде у којој је он предсједник кућног савјета, потврђено је „Гласу Српске“.

Злочин се десио у суботу у улици Светог Саве у Добоју, а како сазнајемо несрећни старац је брутално претучен насмрт у ходнику зграде у којој је живио. Агића и Јанковићеву полиција сумњичи за убиство, а они су јуче предати у надлежност поступајућег тужиоца Окружног тужилаштва у  Добоју. Према незваничним информацијама, Ђукића је највјероватније претукао сам Агић, али то се још испитује.

- Тек када се саслушају осумњичени  моћи ћемо  да кажемо  више  о овом случају. Након испитивања биће одлучено које мјере ће бити предузете против њих - рекао је дежурни тужилац.

Према информацијама из истраге кобног дана Агић и његова невјенчана супруга Јанковић сусрели су Ђукића на ходнику зграде и он их је опет упозорио на понашање и обавезе станара.

- Дошло је до свађе и туче током које је, највјероватније Агић старца ударио више пута по цијелом тијелу. Ударао га је доста јако и несрећни старац је пао и ударио главом од тло. Ђукић је брзо послије тога преминуо. Осумњичени су намјеравали да прикрију злочин, јер су на лицу мјеста  покушали да наштимају да све изгледа да је старац сам пао у ходнику. Истражиоцима су говорили да се он сам стропоштао  и да га они нису тукли  - рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, невјенчани супружници Агић и Јанковићева живе као подстанари у згради  којој је Ђукић био предсједник кућног савјета.

- Често су се сукобљавали са њим, јер их је упозоравао на неке обавезе као подстанара. Наводно је то мотив сукоба, али још увијек истрага траје па нису познати сви детаљи како се десио злочин и која је улога осумњичених - рекао је наш извор.

Из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, раније су потврдили  да су ухапсили двије особе због убиства.

-  Ухапшени су Е.А. и Б.Ј. за које постоји основ сумње да су у Добоју лишили живота Ј.Ђ. Наведено кривично дјело је извршено у ходнику стамбене зграде у улици Светог Саве у Добоју, а жртва и извршиоци су били комшије - наводи се у саопштењу полиције.

Обдукција

Обдукцијом тијела убијеног Ђукића утврђено је како је преминуо усљед престанка дисања због вишеструког лома ребара.

- Он је задобио повреде по цијелом тијелу у сукобу са једним или више особа, а поломљено му је више ребара. Има и повреду на глави, али она није могла да доведе до смрти. Нема повреда нанесеним ножем или ватреним оружјем - рекао је специјалиста судске медицине Жељко Каран, наводећи како није у прилици да се изјашњава чиме је ударан несрећни старац, нити колико је задобио удараца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана