Супруге убијених полицајаца траже одштету

Н. Т.
Са ранијег суђења
Foto: Ослобођење.ба | Са ранијег суђења

БАЊАЛУКА - Нема тог новца који може ублажити свакодневну бол, казала је кроз плач у сарајевском Кантоналном суду супруга убијеног полицајца Адиса Шеховића, Хасена након што је упитана да ли се може изјаснити о висини накнаде штете и имовинско-правном захтјеву.

Одштету тражи и супруга убијеног полицајца Давора Вујиновића, Алиса којој је дрхтао глас док је причала. Обjе су свједочиле на суђењу оптуженима Сави Маринковићу, Александру Мацану и Марку Трифковићу, које терете за ликвидацију полицајаца.

Хасена Шеховић је испричала да је критичног дана у пола пет ујутро звала супруга Адиса, али се није јављао на телефон. 

- Моји су ме убјеђивали да је све у реду, али сам имала црв сумње да се нешто десило. Питала сам је ли Адис добро, како је и шта могу очекивати? Убрзо су ми моји рекли да се десила пуцњава и да Адиса више нема. Тада сам се онесвијестила - плачући је испричала Хасена Шеховић.

Алиса Вујиновић је такође рекла да је кобног дана супруга звала путем телефона, али јој се није јављао.

- Потом сам позвала полицију и рекли су ми да је у тешком стању. Са колегицом сам кренула у КЦУС, а убрзо нам је др. Дуразеровић казао да су шансе да Давор преживи мале. У 12. 10 часова су нас обавијестили да је Давор преминуо-дрхтавим је гласом говорила  Вујиновићева.

Оптужени Мацан је изразио саучешће обема женама те им је поручио да он није убио њихове мужеве, што ће како је рекао доказати уз помоћ адвоката.

Исказе су данас дали и Ирма Чоко, Нермин Фазлагић и Дино Османкадић, те Џемал Хасечић,

Поменути тројац оптужница терети да су 26. октобра 2018. године у сарајевском насељу Алипашино Поље испалили најмање 20 хитаца на полицајце  Шеховића и Вујиновића и усмртили их. Све се  десило када су их полицајци затекли у крађи возила у Гетеовој улици.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана