Сунити Хиндић за убиство мостарског бизнисмена три и по године затвора

ГС
Foto: Кликс

МОСТАР - Судско вијеће Кантоналног суда у Мостару којим је предсједавао Елис Султанић осудило је данас на три и по године затвора Суниту Хиндић (21) из Травника за убиство мостарског бизнисмена Нина Иванковића (55) у његовој Вили на Буни код Мостара.

Судско вијеће Кантоналног суда је ово кривично дјело окарактерисало као убиство из нехата.

Хиндићевој ће у казну бити урачунато вријеме проведено у притвору. Продужен јој је и притвор који може трајати најдуже девет мјесеци, односно, до 28.маја 2021.године.

Према оптужници Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, коју заступа тужилац Тања Марчинко, Хиндићева је 4. октобра прошле године око седам сати ујутро ушла у собу "Виле Иванковић" у којој се налазио Нино Иванковић те је, након  свађе с њим, у једном тренутку, у намјери да га усмрти, испалила хитац у његовом правцу. Због задобијене простријелне ране Иванковић је обилно искрварио и на лицу мјеста преминуо.

Хиндићева и убијени су, како је наведено били у љубавној вези.

- Прије самог убиства проводили су се уживајући алкохол и кокаин, а у једном тренутку дошло је до свађе између њих двоје након чега је она напустила објекат те се таксијем упутила у правцу мостарског насеља Илићи гдје је била привремено настањена -наведено је у оптужници.

Током вожње је с њим размјењивала СМС поруке, а између осталог је написала „Олошу, мрзим те...".

Потом се вратила у мотел, у собу у којој се налазио Иванковић, гдје су се наставили кратко препирати и она га је потом усмртила из његовог пиштоља док јој је био окренут лицем.

Током доказног поступка саслушани су бројни свједоци, међу којима су и поједини гости мотела, који су се и затекли у вријеме убиства. Сасушани су и припадници полиције, међу којима и они из Полицијске станице Бугојно, на чијем подручју се Хиндићева скривала након убиства, те вјештаци МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона и Федералне управе полиције, који су извукли позиве и СМС поруке размјењиване између Иванковића и Хиндићеве. Саслушани су и бројни вјештаци, а приложено је стотину материјалних доказа.

Хиндићеву је адвокат Нада Далипагић бранила наводима да се радило о сплету несретних околности, али вјештачења су показала да је у вријеме почињена убиства била потпуно урачунљива.

Након ове првостепене пресуде из Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона најавили су жалбу.

 Тужилаштво није задовољно изнесеном пресудом и изреченом затворском казном.

С друге Далипагићева је изразила задовољство изреченом пресудом, поготово, "јер је Суд препознао да се ради о убиству из нехата".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана