Суграђанина убио, а другог ранио због дугогодишњег малтретирања

J. Са.
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Сарајлија Елвир Сејфић (49) ухапшен је због сумње да је убио суграђанина Мирзу Подбичанина (39), а тешко ранио Суљу Плању (45), сазнаје "Глас Српске".

Како сазнајемо, Сејфић је, уз употребу ножа, у крвави поход на Подбичанина и Плаљу кренуо на двије локације јер су га, како наводе федерални медији, убијени и рањени већ неко вријеме малтретирали. Отимали су му новац, пријетили и застрашивали га и то је, за сада, наведено као главни мотив за напад.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево саопштили су, наводећи иницијале учесника, да је до обрачуна и убиства дошло у понедјељак увече.

- Службеници МУП-а Кантона Сарајево, , обавијештени су да се у улици Мула Мустафе Башескије налази повријеђено непознато лице. Изласком на терен, пронађено је беживотно тијело мушке особе, а од стране љекара Завода за хитну медицинску помоћ Кантона Сарајево констатована је смрт - саопштено је из полиције.

Додају да је извршеним провјерама утврђено да се ради о мушкарцу иницијала  М. П.

Даљим оперативним радњама на терену, полиција је пронашла мушкарца С. П. са ранама нанесеним ножем, а са њим је био и Е. С. који се може довести у везу са убиством и покушајем убиства.

- Полиција је неколико минута након убиства, на Тргу дјеце Сарајева, пронашла још два актера напада. Од стране екипе за хитну медицинску помоћ лицу С. П. је указана љекарска помоћ, а потом у УКЦ-у у Сарајеву, гдје су од стране љекара констатоване тешке тјелесне повреде опасне по живот, те је задржан на даљем лијечењу. Нападач је одмах лишен слободе - додају из полиције.

Тијело убијеног Подбичанина превезено је у мртвачницу гдје ће бити обављена обдукција.

Обавијештен је дежурни тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево који је руководио увиђајем, те кривична дјела окарактерисао као горе поменута

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана