Суђењe Далибору Мандићу због убиства Аријела Богдановића: Социјална анамнеза доказ тужилаштва

Nebojsa Tomasevic
Суђењe Далибору Мандићу због убиства Аријела Богдановића: Социјална анамнеза доказ тужилаштва

БАЊАЛУКА – Као доказ у предмету против оптуженог Далибора Мандића (37) из Бањалуке, кога терете за брутално убиство Ариела Богдановића (28) којег је избо ножем, нашла се и социјална анамнеза породице оптуженог као и налаз и мишљење о здравственом стању његове мајке из специјалне психијатријске болнице у Модричи.

Ове документе на наставку суђења у бањалучком Окружном суду предала је судском вијећу тужилац Тања Мрђа. Поменуту социјалну анамнезу урадио је Центар за социјални рад Брод, а тужилац је осим тога суду дала више докумената чиме је окончала планирано извођење доказа. У судски спис је укупно предано више од 129 материјалних доказа, међу којима су записници о увиђају обављени током истраге убиства, наредбе и извјештаји о претресу имовине оптуженог, службене полицијске забиљешке и други документи. Тужилац је најавила  још неколико додатних доказа, међу којима је  саслушање свједока стручњака из Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) Мирослава Ћурковића који је урадио аналитичку обраду података добијених од компаније М:Тел и видео снимака прикупљених током истраге.  Тужилац на рочишту није образлагала  доказе и наводила шта са њима доказује.

Бранилац оптуженог адвокат Зоран Бубић казао је да ће се о законитости доказа изјаснити у завршној ријечи.  Предсједник судског вијећа Драган Улетиловић истакао је да ће с обзиром на обимност предатих документа вијеће до сљедећег рочишта донијети одлуку о њиховом прихватању.

Наставак суђења заказао је за 19. септембар када би требао да буде саслушан поменути свједок и изведени додатни докази Тужилаштва, а одбрана предложи своје доказе.

Мандића терете за тешко убиство почињено на свиреп или подмукао начин које починио 2. децембра прошле године око 19.35 часова на Булевару Српске војске. Како се наводи у оптужници Мандић је кобне вечери, у намјери да га убије, пратио Богдановића који је ишао из правца Тржног центра „Делта планет” према Рабровачком мосту. Сустигао га је у близини студентског кампуса и убо ножем у предјелу горњег дијела трупа након чега је Богдановић рањен почео да бјежи те је прешао коловоз улице Булевар српске војске и пао код бензинске пумпе. Мандић му је притрчао те га ножем убо осам пута и усмртио, а затим побјегао. Убиство су снимиле  камере оближњег видео надзора,а  снимак је раније прегледан у судници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана