Суђење за убиство сарајевских полицајаца: Мацан у Скај порукама говорио да полиција нема ништа за убиство

Н.Т.
Суђење за убиство сарајевских полицајаца: Мацан у Скај порукама говорио да полиција нема ништа за убиство

САРАЈЕВО - Оптужени за убиство сарајевских полицајаца, Александар Мацан се путем порука послатим преко апликације Скај повјеравао Александру Николићу да полиција може истраживати ликвидацију , али да нема пушке и да немају ништа о убиству.

Ово је у сарајевском Кантоналном суду потврдио свједок тужилаштва истражилац Агенције за истраге и заштиту (СИПА) Мелис Фишо на суђењу Мацану, Сави Маринковићу и Марку Трифковићу које терете за убиство полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића.

- Николић је о Мацану разговарао са Милошем Божовићем са којим је збијао шале са убиством. "Да Бог да ти Сава и Мацан крали ауто", наводило се у једној комуникацији - рекао је  Фишо.

Додао је да постоји група из Бијељине и Црне Горе која је умијешана са Маринковићем у трговину дроге, а која на Скајy изражава забринутост да ће он сарађивати са полицијом.

- Саву помињу у контексту "особе која је врућа од убиства полицајаца" и особу која је "отресла оне будале у БиХ. Мацан је у неколико наврата покушавао да ступи у контакт са Трифковићем којем је слао гласовне поруке. Николић се жалио Божовићу и Елвису Кељмедндију да су га у МУП КС-а звали ради давања ДНК. Божовић говори Николићу да се нада да нису и Жижана јер је он био возач, али да му ни сарадњом не гине 20 година. Њих двојица коментаришу ко је још дао ДНК, те се ишчуђују и говоре да је немогуће да Жижан буде свједок - појаснио је поруке свједок  Фишо.

Између осталог је навео да је  Маринковић полицији био познат као особа повезана са организованим швецом дроге, али не и са аутомафијом. 

Свједок је објаснио да је оптужени Маринковић на Скају хтио да користи име "Четник", али да су га особе из криминалног миљеа молиле да  промијени јер има особа друге националности, што је он учинио и користио име "Почетник". 

Поменути тројац оптужница терети да су 26. октобра 2018. године у сарајевском насељу Алипашино Поље испалили најмање 20 хитаца на полицајце Шеховића и Вујиновића и усмртили их. Све се  десило када су их полицајци затекли у крађи возила у Гетеовој улици. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана