Суђење за убиство сарајевских полицајаца: Мацан страховао да Жижан не проговори

Небојша Томашевић
Суђење за убиство сарајевских полицајаца: Мацан страховао да Жижан не проговори

САРАЈЕВО - Александар Мацан, један од оптужених за убиство сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, бојао се да о случају не проговори његов саучесник Марко Трифковић звани Жижан.

Ово се може закључити из преписки путем Скај комуникација које су користили оптужени, а неке од њих је у судници Кантоналног суда на суђењу оптуженима препричала  свједок тужилаштва истражилац МУП-а КС-а Александра Миздрак. Осим Мацана и Жижана за убиство сарајевских полицајаца оптужен је Сава Маринковић.

Према ријечима свједокиње Миздрак, у једној од порука  оптужени Мацан пише "Само да Жижан не проговори", а то је послато на дан када је ухапшен Трифковић. Миздрак је рекла да је у другој комуникацији  Мацан писао Милошу Божовићу да је Сава морао видјети прилазак полиције, те да је то урадио због Дражена Вулића који се везао за аутомафију.

- Мацан је у једној Скај комуникацији Божовићу казао да је Савина крипта била на лицу мјеста - казала је Миздрак додајући да је Скај користио и Жижан који је комуницирао са Мацаном углавном гласовним порукама.

Поменути Божовић је држављанин Срне Горе и повезује се са познатим криминалним "Шкаљарским кланом".

Свједокиња Миздрак, која је била дио тома који је 26. октобра 2018. године истраживала убиство полицајаца Шеховића и Вујиновића  казала да је по доласку на лице мјеста затекла изрешетано полицијско возило.

- Колега Адис је био мртав, а Давору су се борили за живот. У близини њиховог возила је био и "голф"  бијеле боје са отвореним гепеком. Један од свједока је рекао да је на подручју Добриње видио како великом брзином пролази возило "сеат леон" тамне боје на којем је стршило вјетробранско стакло. Касније смо на мјесту злочина пронашли дио брисача, за који су вјештаци казали да се такав брисач уграђује на сеат леон-појаснила је Миздрак и потврдила да је током истраге пронађен и мобилни телефон који се доводи у везу с извршиоцима те да у њему није била картица  оператера из БиХ. Истакла је да су истражиоци веома брзо посумњали да Маринковић има везе с убиством и то су додатно потврдили када су га испитивали у у њемачком затвору гдје се тада налазио. Како је рекла он је избјегавао дати одговоре на банална питања.

Маринковића, Мацана и Трифковића оптужница терети да су 26. октобра 2018. године у сарајевском насељу Алипашино Поље, након што су затечени у крађи возила у Гетеовој улици, испалили најмање 20 хитаца у полицајце Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, који су били у полицијском аутомобилу те их усмртили. 

Крађе возила

Према изјави свједока тужилаштва истражиоца полиције Александре Миздрак  на подручју Кантона Сарајева од 2003. до октобра 2018. године украдено је 12.560 возила.

- Најчешће су ауто мафијаши крали возило које се звало "борбењак" и са њим су онда ишли у крађу другог возила. Углавном су били наоружани и маскирани-рекла је Миздрак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана