Оптужени тврди да није убио и опљачкао монаха

Небојша Томашевић
Оптужени тврди да није убио и опљачкао монаха

БАЊАЛУКА - Драган Шево (41) из Лакташа изјавио је y бањалучком Окружном суду да није крив за убиство монаха манастира „Глоговац“ Стефана Ачића (62) од којег је, према оптужници, прво тражио новац на зајам да би га потом избо ножем када је овај то одбио те му украо више од 1.000 марака.

Шево је пред судијом за претходни поступак Светланом Марић кратко казао "нисам крив" и још појаснио да више не живи на адреси у Лакташима јер је ту био подстанар те да је пријављен у Бањалуци.

Према оптужници убиство се догодило лани 7. децембраи, а тог дана Шеву је, како тврди тужилаштво, око 18.30 часова аутомобилом "рено" до манастира "Глоговац" у мјесто Бабићи код Шипова довезао Н.П.

- Шево је дошао у намјери да од монаха којег је познавао од раније позајми новац. Током боравка у приземљу конака оптужени је са монахом  сједио  за столом, на којем  се налазила кеса са новцем. Од монаха је затражио да му позајми одређени износ новца, па када је оштећени то одбио Шево је, у намери да га убије и присвоји новац, устао од стола те је отишао до кухиње која је била иза леђа монаха - стоји у оптужници.

Додаје се да је након тога, оптужени Шево с леђа пришао монаху те извадио преклопни нож из џепа, а  када је монах кренуо да устане он га је убо два пута ножем у предјелу десне стране груди.

- Потом је са стола украо кесу у којој се налазио новац у кованицама у износу не мањем од 566 КМ, 59 евра, 37 куна и 10 динара. Шево је од рањеног монаха тражио још новца, па су отишли у собу на спрату конака. Ту је од монаха узео још 510 КМ и 110 евра. Оптужени је са украденим новцем напустио собу и конак манастира, да би приликом изласка из собе у којој се налазио рањени монах, с вањске стране кључем закључао улазна врата и кључ понио са собом - наводи се у оптужници.

Истиче се да је рањени монах услед масивног искрварења преминуо у 20.15 часова. Шево је након злочина побјегао, а ухапшен је послије дводневне потраге  у мотелу "Нана" у Бањалуци при чему је сам себе убо ножем у груди. Он се налази у притвору који му је продужен након потврђивања оптужнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана