Суђење за убиство младића у Трну код Лакташа: Оптужени се кају, помагач најавио признање

Невена Рељић, Небојша Томашевић
Суђење за убиство младића у Трну код Лакташа: Оптужени се кају, помагач најавио признање

БАЊАЛУКА - Милан Ђурђевић (43) из Лакташа оптужен да је након убиства Душка Савановића (24) и рањавања Алексе Бабића (22), кући одвезао суграђанина Далибора Чамбера (47) којег терете да је починио тај злочин, најавио је признање кривице.

Ово је у бањалучком Окружном суду на почетку суђења поменутом двојцу казала Ђурђевићев бранилац Душка Богојевић. 

- Преговрамо са Тужилаштвом око закључења споразума о признању кривице. Међутим, правна кфалификација кривичног дјела доводи нас у недоумицу јер ни један доказ не иде у правцу кривичног дјела тешко убиство. Мој брањеник је одмах на испитивању испричао како се све десило и рекао своју улогу - казала је Богојевићева.

Додала је да је Ђурђевић само одвезао оптуженог Чамбера кући и није му била намјера да помогне учиниоцу кривичног дјела и није ништа сакрио.

Бранилац оптуженог Чамбера, Милош Палексић, истакао је да одбрана упућује  саучешће породици страдалог, а да се његов клијент искрено каје за све што се десило. Оптужени Чамбер је потврдио кајање те рекао да искрено жали због свега упутивши саучешће породици.

- Ни докази, а ни чињенични опис оптужнице то не потврђују. Чамбер није имао намјеру да убије Алексу Бабића, а и повреде које задобио нису му могле угрозити живот. Такође, мој клијент  је од Савановићевог ударца пао на леђа и испалио хитац из тог положаја. Истрага има  пропуста и нико није утврдио какве је повреде задобио Чамбер и колико је био јак ударац  - казао је Палексић

Искрено саучешће породици упутила је и одбрана другогоптуженог Ђурђевића.

Тужилац Алксандар Симововић казао је да ће доказати да су оптужени починили кривична дјела за која су оптужени. Највио је саслушање пет свједока и вјештаке, као и приказивање видео снимка убиства.

Према оптужници, злочин се догодио у новогодишњој ноћи, 31. децембра лани око 22.30 часова испред бензинске пумпе "НИС Петрол" у Трну. Наводи се да су Чамбер и Ђурђевић "мерцедесом Ц"  дошли на пумпу, а по изласку из возила дошло је до свађе и сукоба са Савановићем и Бабићем који су ту дошли "мерцедесом ГЛК 220". 

Током обрачуна, Чамбер је извадио пиштољ "ЦЗ", за који нема оружани лист ни дозволу за ношење, те је  исплио хитац према "мерцедесу ГЛК" који је погодио задњи лијеви точак.

- Савановић и Бабић су сјели у возило и покушали да напусте лице мјеста, али их је Чамбер зауставио. Бабић је изашао и Чамбер је према њему испалио хитац и погодио га у лијево стопало, нанијевши му устрелну рану - наводи се у оптужници.

Додаје се да се тада Бабић кренуо удаљавати, а за њим је кренуо Чамбер којег је  Савановић  ударио песницом у главу и оборио на асфалт.

- Чамбер је пао на леђа и из тог положаја је испалио хитац према Савановићу, који је био окренут леђима и удаљен између два до три метра од њега. Савановић је задобио прострелну рану карлице и трбуха, усљед чега долази до масивног унутрашњег искрварења. Превежен је у Ургентни центар УКЦ РС гдје је подлегао од посљедица рањавања - наводи се у оптужници и додаје да је Ђурђевић одвезао Чамбера с мјеста злочина како би му помогао да сакрије пиштољ и друге трагове. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана