Суђење за покушај убиства на свадби: Оптужени с ножевима кренули према жртви

Небојша Томашевић
Суђење за покушај убиства на свадби: Оптужени с ножевима кренули према жртви

БАЊАЛУКА - Сва тројица оптужених који су учествовали у нападу на свадби у Бањалуци у којем је војник Оружаних снага БиХ Синиша Благојевић (31) убоден ножем у око, имали су ножеве када су кренули према њему.

Ово је у бањалучком Окружном суду рекао свједок тужилаштва Душан Грујичић на суђењу Александру Милетићу (28), те његовом брату Анђелу Милетићу (24) и Страхињи Арамбашићу (28) из Бањалуке. 

Александра терете за покушај убиства и он је Благојевића убо ножем у око, док Анђела и Арамбашића терете за наношење тешких повреда војнику кога су тукли шакама и ногама.  

Свједок Грујичић рекао је да је у свадбеном салону у Мотикама био окренут лицем према столу, гдје су сједјели оптужени.

"Видио сам када је Александар Милетић устао и прелазећи прстом преко свог врата рекао Благојевићу 'Шта гледаш, заклаћу те'. Смирила га је дјевојка и људи за столом. Међутим, он је убрзо устао, узео нож те кренуо према столу, гдје је био Благојевић" казао је Грујичић.

Додао је да су за њим убрзо кренули и Анђело и Арамбашић који су, како је видио, узели ножеве.

"Александар је прво кренуо према Плавшићу, а он се измакао. Након тога је замахнуо ножем према Благојевићу и убо га у око те је овај пао. Убрзо су пришли Анђело и Арамбашић који су са Александром тукли Благојевића који је лежао потрбушке" рекао је Грујичић.

Појаснио је да је Анђело сјео на Благојевића и опкорачио га те га ударао песницама и кољенима.

"Арамбашић је клекнуо поред Благојевића и ударао га песницом, док га је Александар ударао ногама" присјетио се Грујичић.

Казао је да се убрзо створила велика гужва те су он и колеге дигли Анђела са Благојевића, а Александар и Арамбашић су се сами удаљили.

"Када смо подигли Благојевића с пода, шикљао му је млаз крви из ока. Три нападача су се негдје изгубила" казао је Грујичић.

Истакао је да није видио да су Благојевић и његово друштво провоцирали Милетића и његову екипу. Нагласио је да је убрзо стигла полиција и екипа хитне помоћи која је указала помоћ Благојевићу и одвезла га.

ВЈЕШТАЧЕЊЕ

Оптужени Александар Милетић у вријеме напада на Бла-гојевића био у стању смањене урачунљивости, али не битно.

"Способност оптуженог да схвати значај дјела и управља поступцима биле су смањене до битно, али не и битно" рекла је Сања Вукадиновић-Стојановић, вјештак тужилаштва, специјалиста психијатрије и субспецијалиста суд-ске психијатрије. 

Појаснила је да је оптужени склон импулсивном реаговању и има низак праг толеранције на фрустрације те да је у вријеме почињења дјела био под утицајем алкохола. 

На питање суда да ли би био исти налаз да је оптужени био тријезан, вјештак је рекла да би оптужени био потпуно урачунљив.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана