Суђење за ликвидацију сарајевских полицајаца: Убица у црном овјерио жртву

Небојша Томашевић
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Тог јутра, када су убијени полицајци Адис Шеховић и Давор Вујиновић, видјела сам мушкарца у црном прслуку и дуксерици који је пришао полицијском возилу и директно пуцао у возача, након чега је шепајући побјегао према цркви.

Казала је ово у сарајевском Кантоналном суду свједок тужилаштва Селма Бабић на суђењу Александру Мацану, Сави Маринковићу и Марку Трифковићу које терете за ликвидацију сарајевских полицајаца.

"То јутро вјечно ћу памтити. Због свега што сам видјела и данас имам трауме. Из свог стана, који се налази на четвртом спрату зграде на Алипашином пољу, видјела сам да је пуцано из црног возила. Нисам сигурна да ли је ' голф' или 'сеат' " рекла је Бабићева. 

Каже да је ујутро око пола четири,четири чула пуцње и кроз прозор видјела црно возило како иде ка полицијском које се споро кретало. 

"Сусрели су се и опет се чула пуцњава. Полицијско возило се није помјерало. Чуо се мушки глас који говори: 'Ј...ћу ти мајку'. Тада сам видјела мушкарца у црном прслуку и дуксерици да прилази и пуца директно у полицајца који је био на мјесту возача. Као да је био сигуран да су мртви. Особа која је пуцала шепајући је побјегла према цркви, а полицијско возило се полако кретало ка Гетеовој улици и зауставило се. Никакве реакције из полицијског аута није било" рекла је Бабићева. 

Додала је да је убрзо на мјесто злочина стигла полиција и брат убијеног полицајца.

"Чуо се врисак, јаук, плач... Говорио је: "Брате мој", одзвањало је Алипашиним пољем. Било је веома тужно. На полицијском возилу била је упаљена свјетлосна сигнализација, али не и звучна. Након пуцњаве се упалила и ротација и сирена" рекла је Бабићева.

Оптужени Сава Маринковић питао је да ли је особа која је пуцала у полицајце слична њему, на шта му је свједокиња одговорила: "Ви сте доста височији".


Оптужени Александар Мацан, Марко Трифковић и Саво Маринковић

Бранилац оптуженог Александра Мацана такође је питао да ли је његов брањеник сличан особи која је пуцала у полицајце, на шта је Бабићева казала: "По грађи, можда, не знам... Био је у дуксерици".

Маринковића, Мацана и Трифковића оптужница терети да су 26. октобра 2018. у сарајевском насељу Алипашино поље, након што су затечени у крађи возила у Гетеовој улици, испалили најмање 20 хитаца у полицајце Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, који су били у полицијском ауту. 

Шеховић је одмах преминуо, а Вујиновић након неколико часова.

Голф који су крали

ОТКУП ВОЗИЛА

Супружници Дуња и Армин Оловчић, којима је у ноћи између 5. и 6. октобра 2018. украден црни "сеат леон" коришћен при убиству полицајаца, казали су да им је нуђено да откупе возило за 4.000 КМ.

"Дуња је звала пријатељицу из Источног Сарајева Александру Окуку да се распита да ли може сазнати гдје је ауто. Послије јој се јавио човјек и питао је да ли се могу наћи. Отишао сам у кафић "Фелини", гдје сам упознао момка који је рекао да на Сокоцу има "сеат" који ће бити продат у Црну Гору за 2.000 евра. Кад сам питао да га откупим, рекао је да се опет нађемо и отишао" рекао је Оловчић. 

Додао је да се тај мушкарац вратио за 15 минута те рекао да возило може да откупи за 4.000 КМ. Дуња је казала да је из медија сазнала да је особа која је учествовала у поврату возила извјесни Миро.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана