Суђење за крађу торбице из баште хотела “Босна”: Оптужени Пашагић тврди да се радило о фингираној крађи

Небојша Томашевић
Суђење за крађу торбице из баште хотела “Босна”: Оптужени Пашагић тврди да се радило о фингираној крађи

БАЊАЛУКА - Денис Пашагић из Велике Кладуше, оптужен да је украо 110.000 КМ од привредника из Велике Кладуше Салка Вељачић, казао је у бањалучком Окружном суду да се радило о фингираној крађи.

 

- То је био договор између Салка, мене и Хасе. Нема доказа да сам украо торбицу - рекао је Пашагић.

Осим њега у овом случају оптужен је и Хасе Делић из Велике Кладуше.

Бранилац оптуженог Пашагића Раде Ћулибрк тврди да у овом случају није ничим доказано да је у поменутој торбици било 110.000 КМ.

- Службена забиљешка у којој је то наведено, а која је као доказ приложена, је сачињена само на основу приче Вељачића. Није спорна крађа торбице, већ да ли се ради о тешкој или обичној крађи. Тужилаштво није извело ниједан доказ којим се потврђује да је у торбици било онолико новца колико се тврди - рекао је Ћулибрк коментаришући извођење материјалних доказа од стране тужилаштва.

Исто тврди и Делићев адвокат Бранко Гудало, који је још истакао да се у службеној забиљешци наводи и да нису пронађени трагови извршења кривичног дјела.

Окружно тужилаштво у овом случају извело је све планиране доказе осим видео-снимака с камера које су наводно снимиле лопова који бјежи након крађе. Овај материјал биће прегледан на сљедећем рочишту.

Делића и Пашагића оптужница терети да су 4. јуна 2018. године од Вељачића украли торбицу у којој је било око 110.000 КМ, а да су га претходно пратили из Велике Кладуше до Бањалуке.

Наведено је да је торбу с новцем са стола, за којим је сједио Вељачић у башти хотела “Босна” украо Пашагић те побјегао до аутомобила у којем га је чекао Делић. Након тога су побјегли у Велику Кладушу.

Салко Вељачић је власник фирме “Елвис д.о.о.” из Велике Кладуше и у Бањалуку је кобног дана довезао “мерцедес” на поправку. Аутомобил је оставио у једном сервису и отишао у хотел “Босну” и сјео у кафић “Мистер блек”, гдје пио кафу када је опљачкан. Торбицу с новцем држао је на столу.

Вељачић је раније у бањалучком Окружном суду до детаља испричао како је покраден те је истакао да је након тога добио пријетеће поруке и да претпоставља да му их је слао Пашагић.

Записник

Окружни тужилац Вукашин Кондић је током извођења материјалних доказа од суда тражио да преда и записник о увиђају на лицу мјеста у насељу Карановац, гдје је према изјави из истраге оптужени Денис Пашагића бацио украдену торбу. Одбрана оптужених је приговорила да се поменути доказ не може окарактерисати као записник о увиђају, јер је састављен на основу изјаве оптуженог из истраге. Истакли су да то не може бити доказ те су подсјетили да спорна торба није ни нађена као ни други трагови кривичног дјела. Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић је рекао да је спорни документ за њега записник о показу лица мјеста те да се неће изводити без исказа оптуженог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана