Суђење Вајукићу: Банковна картица жртве нађена у кући оптуженог

Небојша Томашевић
Суђење Вајукићу: Банковна картица жртве нађена у кући оптуженог

БАЊАЛУКА - Током претреса куће коју је користио Богдан Вајукић (24) из Лакташа, оптужен за разбојништво и отмицу, нађена је банковна картица његове жртве Србољуба Ћућуна којег је, према оптужници, претукао и опљачкао.

Истакла је ово полицијска инспекторка Невена Косић, свједок тужилаштва на суђењу Вајукићу у бањалучком Окружном суду.

- Била сам на претресу куће с колегама, а ту су била и два свједока који су чобани. Банковна картица оштећеног пронађена је у јакни у кући, а нађен је и новац испод тепиха - рекла је Косићева, која је свједочила као додатни свједок Тужилаштва, јер је оптужени тврдио да је претрес куће урађен незаконито без свједока. 

Вјештак одбране, докторка опште медицине Славица Кречар утврдила је да Вајукић има крвну групу А. Крв те групе нађена је у возилу оптуженог, а исту такву крвну групу има и жртва Ћућун. 

Вајукића терете да је у ноћи између 18. и 19. децембра 2018. године пресрео Ћућуна у Милошевцима, код Лакташа те својим "голфом" ударио у његов ауто, а затим га претукао и насилно угурао у свој аутомобил и опљачкао. 

Вајукић је крајем септембра прошле године у бањалучком Окружном суду осуђен на 10 година затвора јер је насмрт претукао комшију Гојка Веселића (76), а његово тијело бацио у бунар. Н. Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана