Суђење ухапшеним у акцији “Плива”: Фотографије из мотела разоткриле дилере

Н. Т.
Суђење ухапшеним у акцији “Плива”: Фотографије из мотела разоткриле дилере

БАЊАЛУКА - Фотографије оптужених за шверц дрогом Роберта Баришића (22) и Деана Бендре из Јајца, које су начињене током истраге и њиховог боравка у мотелу “Лав” код Мркоњић Града, приказане су у Окружном суду у Бањалуци као доказ да су се договарали о продаји наркотика.

Тужилац Славица Матијаш судском вијећу је појаснила да се на фотографијама виде оптужени, али и заштићени свједок те непозната особа.

- Овим доказујемо наводе из оптужнице да су се оптужени састајали и договарали продају наркотика са прикривеним истражиоцима - рекла је Матијаш.

Браниоци оптужених, Жељко Вишић и Душко Томић приговорили су да се на фотографијама не зна ко је заштићени свједок, а ко информант.

Поменути двојац, оптужен заједно са још двојицом саучесника који су већ осуђени, је од 5. до 7. септембра 2019. године на подручју општине Шипово договорио и продао 5.414 грама марихуане прикривеним истражиоцима.

У овом случају Нихад Омановић (47) из Бугојна осуђен је на пет година, а Емир Корда (46) из Ливна на три и по године затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана