Суђење суспендованим инспекторима за примање мита: Болест оптужене одгодило рочиште

Небојша Томашевић
Суђење суспендованим инспекторима за примање мита: Болест оптужене одгодило рочиште

БАЊАЛУКА - Почетак суђења суспендованим полицијским инспекторима Полицијске управе Бањалука Ненаду Грујићу (53) и Јелени Флорјан (34) које терете за примање 20.000 КМ мита, заказано у Окружном суду одгођен је због болести оптужене.

Њен адвокат Миљкан Пуцар суду је дао копију налаза једне приватне клинике у којој се наводи да је њој препоручено мировање.

- У налазу стоји да се  жалила на бол у леђима, отежано мокрење и повишену температуру. У тим условима сматрам да није требала да дође - рекао је  Пуцар.

Републички тужилац Горан Гламочанин је истакао да је потребно да вјештак утврди здравствено стање оптужене и види да ли може да прати процес. Адвоакт Пуцар је истакао да нема ништа против вјештачења, али да сматра да због одгађања једног рочишта то није неопходно. Судија Бранимир Јукић казао је да ће овај пут суђење одгодити без вјештачења оптужене.

- То сада није неопходно, процес би свакако морали одгодити да је оптужена дошла са повишеном температуром. Суд обавезује адвоката да достави оригиналну медицинску документацију  - казао је судија Јукић.

Грујића и Флорјан оптужница терети да су од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића тражили 30.000 КМ мита, а затим узели 20.000 КМ како би средили обуставу истраге која се против њега водила на основу анонимне пријаве. Грујић је 18. фебруара 2020. године од Видића узео 20.000 КМ, док је преосталих 10.000 директор дома требао да преда осумњиченима након што тужилаштво донесе одлуку "повољну за њега". Оптужени двојац је  ухапшен у акцији "Сирано"након што су узели дио новца од Видића који је сарађивао с полицијом.  На данашњем суђењу требао је да свједочи Видић и још три свједока.

Н.Т.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана