Суђење Синиши Страживуку због пријетњи Сњежани Кудрић: Говорио да је судија лијепа и паметна

Небојша Томашевић
Суђење Синиши Страживуку због пријетњи Сњежани Кудрић: Говорио да је судија лијепа и паметна

БАЊАЛУКА - Синиша Страживук из Бањалуке (52), оптужен за пријетње убиством судији бањалучког Окружног суда Сњежани Кудрић говорио је да је она лијепа и паметна, а кад се са њом дописивао чак се и смјешкао.

Казао је ово у бањалучком Окружном суду свједок одбране Самир Слијепчевић.

- Познајем судију Сњежану Кудрић дуже вријеме, а са Страживуком се дружим седам година. Једном ми је на дружењу у викендици у Крминама рекао да се дописује са њом. Није ми показао поруке. Дописивање је почело око 16.30 часова, а око 18 часова је рекао да ће да се још дописују - казао је Слијепчевић.

Истакао је да Страживук није био љут док је писао поруке већ се понекад и смјешкао.

- Никад није ништа ружно рекао о Сњежани Кудрић, већ напротив, да изгледа лијепо, да је паметна и коректна према њему - рекао је Слијепчевић.

Додао је да је у тој викендици у Крминама прије 10 до 15 година на дружењима виђао и Кудрићеву, али да је никад није видио са Страживуком. Бранилац оптуженог Драган Толимир од суда је затражио да прихвати његов приједлог да се обави медицинско вјештачење од стране психолога.

- Страживук због болести има поремећаје личности и не разликује искреност од неискрености те је подложан манипулацијама. Вјерујемо да је оштећена давала повода да јој се удвара и да је манипулисала њим - казао је Толимир.

Тужилац Слободан Ћелић приговорио је исказу свједока и приједлогу одбране те сматра да је све у циљу одуговлачења поступка.

Страживука терете да је судији Кудрић, која је била предсједник вијећа у другом поступку који се води против њега, пријетио путем телефона 3. новембра 2018. године. Тада јој је путем апликације “Вајбер” послао више порука и озбиљно пријетио употребом оружја, наведено је у оптужници.

На њен телефон је слао поруке тога дана од 14.54 до 22.18 часова и у њима је између осталог, написао: “Гдје си, љубави, чекам те”. Након овакве “љубавне”, услиједиле су и пријетеће поруке па је тако у једној Страживук навео: “Шта је, фрка, препала си се?, “Јачи сам од државе”, “Све знам, гдје ти ради кћерка, а оним с логордом даћу деветку. Све ћу вас побити”. Написао јој је и да је “дивна и да му се свиђа до бола”. Судија га је више пута питала о коме се ради и да није грешка те констатовала да је можда требало да поруке буду упућене другој особи. На та њена питања он је послао поруку да није грешка те се потписао као Синиша Страживук.

“Трезор”

Синиша Страживук је оптужен у предмету “Трезор” због сумње да је био дио седмочлане организоване групе која је од 2008. до 2011. починила више разбојништава у Бањалуци, Приједору и Кнежеву. Терете их да су украли око два милиона КМ. Између осталог оптужени су и за пљачку више од милион КМ из Комерцијалне банке у центру Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана