Суђење оптуженом за убиство тинејџерке у Рипњу кренуло испочетка

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је због промјене предсједника судског већа поново кренуло испочетка суђење Стојану Илићу, поводом оптужбе да је 10. априла 2023. године у Рипњу, на свиреп начин убио 16-годишњу дјевојку, а потом покушао да убије и три члана њене породице.

Илић је поновио да тада није био свјестан ста ради, због чега је судија констатовао да остаје при ранијој одбрани. 
    
Његов Бранилац је навео да није стигао да ангажује стручног савјетника, који би требало да испитује вјештака, због чега је суђење одложено. 
    
Илић је на једном од претходних суђења признао да је убио тинејџерку, тврдећи да има психичке проблеме и да му се у тренутку убиства зацрнило пред очима, као и да не зна како ју је убио. 
    
Више јавно тужилаштво у Београду Илића терети за кривична дјела тешко убиство и тешко убиство у покушају.
    
Како је раније саопштено из тужилаштва, постоји оправдана сумња да је Илић 10. априла око 14.30 часова најприје провео неко вријеме у разговору са породицом малољетне оштећене у њиховој породичној кући у Рипњу, а потом колима повезао њу и њеног малољетног брата до центра насеља како би отишли у продавницу.
    
Када је брат оштећене отишао у продавницу, Илић је, како се сумња, одвезао дјевојку у ненасељени дио Рипња и зауставио возило на косини испод жељезничке пруге, у простору између растиња.
    
Када је она изашла из возила Илић је почео да је вуче и обнажује, док се она опирала, па је почео да је убада ножем у предјелу трупа, врата и руке, усљед чега је трпела јаке болове и задобила тешке тјелесне повреде опасне по живот од којих је преминула.
    
Након извршења овог кривичног дјела осумњичени се вратио до њене породичне куће и тамо ножем нанио више тешких и лаких тјелесних повреда њеној мајци, баби и ујаку. Након тога је изашао из куће и напустио лице мјеста својим возилом.
    
Убрзо након тога је ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана