Суђење оптуженима за убиство Славише Крунића: Кључ од возила убијеног нападача нађен у кући оптуженог Ђукановића

Небојша Томашевић
Суђење оптуженима за убиство Славише Крунића: Кључ од возила убијеног нападача нађен у кући оптуженог Ђукановића

БАЊАЛУКА - Полција је у кући Бенедија Ђукановића (53), који је оптужен за убиство бизнисмена Славише Крунића (48) и његовог пратиоца Жарка Павловића (38), пронашла кључ "опел корсе", коју је користио убијени нападач Жељко Ковачевић, казала је данас у бањалучком Окружном суду републички тужилац Сњежана Петковић појашњавајући материјалне доказе које је предочила.

У овом случају осим Ђукановића оптужени су Емилио Балдо (53) и некадашњи радник „Сектора Секјуритија" Родољуб Гајић кога терете само за помагање. Оптужене трете и за покушај убиства Крунићевог возача Горана Илића који је рањен  кобне вечери. Ковачевић је страдао у размјени ватре са Крунићевим обезбјеђењем. Бранилац Ђукановића Татјана Савић приговорила је доказима итакавши да су незаконити, али је и посумњала у њихову тачност.

- Претреси су рађени три пута и тек трећи пут нађени су кључеви. Међутим у потврди о одуизмању предмета они се не наводе - рекла је Савићева.

Истакла је да и материјали доказ о откључавању "опел корсе"  није у складу са законом јер је проистекао из незаконитог претреса.

- Међу одузетим кључевима имају они за "шкоду" и "фолксваген", а не за "опел"- казала је Савићева.

Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић тражио је од тужиоца да појасни о чему се ради, која је то радња, откуд кључеви.

- С обзиром да је у претресу куће Ђукановића пронађен кључ који одговара "опел корси" коју користио Ковачевић тужилаштво је наредило пробно откључавање поменутог возила тим кључем. Неспорно је да тај кључ отвара то возило - казала је тужилац Петковић.

Тужилаштво је суду, између осталих, предочило неколико листинга који се односе на телефонске раговоре Гајића, али и осталих оптужених.

Браниоци су приговорили да су ти сви докази незаконити те да су поједини  листинзи нејасни.

- Оводе је све од почетка незаконито, мог клијента као грађанина су одвели три полицајца у капуљачама. Ја то зовем "Кју клукс клан"- рекао је Гајићев адвокат Маринко Бркић.

Савићева је истакла да се листинзи нејасни јер се под двије колоне "а" и "б" налазе исти бројеви те је тражила од тужиоца да то појасни.

Тужилац Петковић је тада од судије Бранимира Јукића тражила да јој врати доказе које је већ предала како би их појаснила.

- Колона "а" су одлазни позиви и поруке, а "б" долазни - рекла је Петковићева.

Савићева је одговорила да се ти позиви не поклапају, а на крају је рекла да и не треба појашњење јер је "доказ такав какав јесте"

Судија Бранимир Јукић прихватио је доказе тужилаштва те истакао да ће о приговорима одбране одлучивати накандно.

Оптужница

Крунић и Павловић убијени су лани 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа. Тада је рањен Илић, а у размјени ватре убијен је Жељко Ковачевић, који је означен као један од нападача. Ђукановића и Балду терете да су заједно са Ковачевићем организовали и припремили злочин. Гајића, Крунићевог радника и члана личног обезбјеђења његове супруге и дјеце, терете за помагање убиства јер је Ковачевићу одао информације о кретању свог газде и обезбјеђењу у замјену за опрост дуга. Балдо је, био осматрач и дојавио је када је возило кренуло у засједу. Ђукановића и Ковачевића терете да су из аутоматских пушака испалили најмање 36 хитаца на џип у којем се налазио Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана