Суђење оптуженима у случају убиства Славише Крунића: Крунић посљедњих година повећавао лично обезбјеђење

Небојша Томашевић
Суђење оптуженима у случају убиства Славише Крунића: Крунић посљедњих година повећавао лично обезбјеђење

БАЊАЛУКА - Бизнисмен и власник компаније "Сектор Секјурити" Славиша Крунић (48) последњих година прије него је убијен повећавао је лично обезбјеђење, а скретана му ја пажња да их прати неко возило, казао је у бањалучком Окружном суду свједок одбране оптуженог Бенедија Ђукановића (53), биши радник поменуте компаније Лазо Ритан.

Осим Ђукановића за убиство су оптужени и Емилио Балдо (53) те  бивши радник „Сектора Секјуритија" Родољуб Гајић који одговара само за помагање. У злочину је учестовао и Жељко Ковачевић који је убијен у размјени ватре.  Ритан, који је  био члан личног обезбјеђења Крунића, казао је да није чуо да је неко пријетио Крунићу нити је имао таква сазнања.

- Знам само да је једном било сумњиво што неко возило упорно иде иза нас и то је пројеравано и није било ништа - рекао је Ритан.

Истакао је да је Крунић лично одређивао ко ће бити у његовом обезбјеђењу и лично одређивао којим возилима ће се возити.

- Имали смо возило с блиндираним стаклима, али није хтио да га користи. Знам да је повећавао обезбјеђење од 2013. гопдине када је било пет људи, да би накрају нас било 13 -казао је Ритан.

Бенедијев даљи рођак Радомир Ђукановић казао је да је оптужени некада раније био на психијатрији и лијечио се те да је цијела његова породица имала здравствених проблема

- Нико ко га познаје не може да вјерује да је Бенеди то урадио. Његова мајка је била болесна и умрла недуго послије хапшења, а неколико дана иза тога и сестра му је трагично завршила-казао је Радомир Ђукановић.

Тужилац Сњежана Петковић питала га је "Волиш ли ти Бенедија" ? штп је низазвало чуђење појединих присутних.

- Не мрзим га, гледам га као и све друге људе -рекао је Радомир Ђукановић.

Крунић и Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа. Ђукановића и Балду терете да су заједно са убијеним нападачем Жељком Ковачевићем организовали и припремили злочин. Гајића терете за помагање јер је одао информације о кретању свог газде и обезбјеђењу у замјену за опрост дуга. Гајић је био  члан личног обезбјеђења Крунићеве супруге и дјеце.Оптужене трете и за покушај убиства Крунићевог возача Горана Илића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана