Суђење Мандићу: "Имао је песимистичан поглед на живот и није прихватао критике"

Небојша Томашевић
Суђење Мандићу: "Имао је песимистичан поглед на живот и није прихватао критике"

БАЊАЛУКА – Далибор Мандић (37) из Бањалуке, кога терете за брутално убиство Ариела Богдановића (28) којег је избо ножем, имао је песимистичан поглед на живот и није прихватао критике.

Ово је у бањалучком Окружном суду изјавила свједок одбране оптуженог Арнела Хаџалић из Сарајева.

Свједок је иначе била руководилац, односно вођа тима у фирми у којој је радио оптужени Мандић али и убијени младић.

- Осјећала сам се непријатно када сам упознала Далибора Мандића, додирнуо ми је руку и био превише отворен. Имали смо коректан пословни однос, али правио је грешке и примијетила сам да не прихвата критике те да има песимистичан поглед на живот - рекла је Хаџалићева.

Она је објаснила да је радила у Сарајеву и била подршка колегама из Бањалуке гдје су иначе радили оптужени и жртва. Мандић је поново преузео улогу свог адвоката и испитивао Хаџалићеву а на његово питање да ли је он са свим члановима тима коректно сарађивао свједок је одговорила: "Били сте у почетку прихваћени од стране тима, али касније је било проблема".

Објаснила је да је Мандић једном одбио посао иако му је то била дужност. Како је навела, она је само пет дана провела у Бањалуци и није имала прилику да боље упозна Мандића, те су остварили коректан однос али је он био нови радник и гријешио је, али није прихватао критике. Оптужени је упитао Хаџалићеву и да га опише.

 - О вашем карактеру је тешко причати, јер Вас нисам познавала. Били сте песимисични, имали сте негативан поглед на живот и било је тешко  промијенити ваша размишљања -  рекла је Хаџалићева. 

Додала је да је са оптуженим за вријеме боравка у Бањалуци пила кафу те да јој је Мандић рекао да није задовољан животом у држави, нити животом у Бањалуци па ни послом. 

- Није био задовољан ни односом са колегама, али ја нисам радила у Бањалуци и не знам какав је тај однос био. Мандић је желио да напредује и да ради у Сарајеву - рекла је она.

Мандић је њено испитивање завршио ријечима: ”Поздравите колеге у Сарајеву...”.   

Оптужени Мандић иако је то био најавио није изнио своју одбрану зато што како тврди није спреман за то јер ”није спавао три ноћи”, те да је ”уморан и под великим стресом”.

- Под свијећом сам радио и писао одбрану. Нисам три ноћи спавао, мислим и да сам се разболио. Исцрпљен сам. Због неспавања, умора и стреса нисам у стању да тренутно свједочим - рекао је Мандић.

Предсједник судског вијећа Драган Улетиловић питао га је да ли може да докаже своје тврдње и да ли је био код љекара, али је оптужени одговорио да није. Судија је  ипак  изашао у сусрет оптуженом и дозволио да свједочи тек на наредном рочишту. Упозорио га је да је то крајња граница толеранције и да ће суд у супротном сматрати да покушава да одуговлачи процес. Судија је оптуженом поручио да се, у случају било каквих здравствених проблема, јави љекару.

Оптужница

Подсјећамо, Мандића терете за тешко убиство почињено на свиреп или подмукао начин које је починио 2. децембра прошле године око 19.35 часова на Булевару Српске војске. Како се наводи у оптужници Мандић је кобне вечери, у намјери да га убије, пратио Богдановића који је ишао из правца Тржног центра „Делта планет” према Рабровачком мосту.

Сустигао га је у близини студентског кампуса и убо ножем на мјесту горњег дијела трупа након чега је Богдановић рањен почео да бјежи те је прешао коловоз улице Булевар српске војске и пао код бензинске пумпе. Мандић му је притрчао те га ножем убо осам пута и усмртио, а затим побјегао. Убиство су снимиле  камере оближњег видео надзора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана