Суђење Луки Ловри за покушај убиства ванбрачне супруге: Кључеве стана бацио полицајцима

Небојша Томашевић
Суђење Луки Ловри за покушај убиства ванбрачне супруге: Кључеве стана бацио полицајцима

БАЊАЛУКА - Лука Ловре (40) оптужен за покушај убиства супруге Тијане П. (38), коју је полио бензином и покушао да запали бацио је с балкона полицајцима кључеве стана рекавши да се брава заглавила и да опни покушају откључати.

Казао је ово у бањалучком Окружном суду суђењу Ловри свједок тужилаштва Остоја Савић.

Испричао је да је поменутог дана када се све десило прво чуо галаму и да неко дозива помоћ из сусједне зграде.

- Отишао сам одмах да видим шта се десилио и на балкону зграде видио сам жену у ћошку како стоји скупљена уз ограду. Питао сам је је ли она звала помоћ и је ли све уреду. Само је климунала главом-казао је Савић.

Појаснио је да је схватио да се  нешто дешава па је питао је ли сама, а она  му је показала руком према балконским вратима  стана.

- Тада је изашао Ловре и рекао сам му да се смири и да долази патрола да не прави већи проблем те да отључа врата стана. У том је стигла и патрола, а Ловре је казао  да се заглавио кључ те нам је бацио кључеве и рекао "ето вам, па ви отворите" - казао је Савић и додао да је он иначе полицајац те је колегама рекао да буду опрезни и за њима је кренуо ка стану у коме су били  Ловре и супруга.

Према његовим ријечима Ловре им је помогао да откључају стан, а када су упли осјетили су мирис плина ил бензина.

- Ловре је стајао поред врата, а у сусједној просторји видио сам уплашену жену којој је била мајица мокра. Жена је била уплашена и и видјело се да се нешто дешава. Рекла је да је напао Лука, да је дошло до туче - казао је Савић.

На подсјећање браниоца оптуженог Александра Јокића на исказ у истрази Савић је потврдио да му је жена коју је видио у стану рекла да је Лука њу и себе полио бензином.

- Нисам видио да је он био мокар, а на жени нисам видио неке повреде. Лука је био необично миран више него је уобичајено, а чак је био и арогантан када сам га питао је ли имао проблема с полицијом. Насмијао се и подругљиво рекао јесам-казао је Савић.

Према оптужници Ловре је супругу покушао да убије 12. јуна у њиховом стану у бањалучком насељу Обилићево након крађе свађе. Вријеђао ју је и звао курветином те је бацио на кревет. Када је она отрчала на балкон и почекла да зове упомоћ пришао јој је и ударио песницом и рекао "коме ти зовеш у помоч, мајку ти...нећу због тебе у затвор. Она је путем телефона покушала да зове помоћ, а Лука га јој  је отео извадио батерију и бацио кроз прозор. Поломио је кључ у брави улазних врата како би онемогућио супругу да бјежи. Она је покушала да шрафцигером отвори врата, а он је донио флашу с бензином и полио је по лицу, глави и одјећи. Побјегла је у тоалет како би спрала бензин, а док је стајала у кади уочила је пламен по плочицама. Говорио јој је: "Видиш ли шта ја радим због тебе". Тушем је гасила ватру, а чак је и Лука кренуо да јој помаже. Пожар су угасили и она је поново отишла на балкон.

Приговори

Бранилац оптуженог Луке Ловре, Александар Јокић казао је да тужилаштво  његовог клијента оптужило да је на свиреп начин покушао да убије супругу,а  то ничим није доказало. У оптужници се не доказује свирепост нити је то чак описано. Он сматра да се овдје ради о кривичном дјело насиље у породици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана