Суђење Которварошанину због покушаја убиства у Масловарама: Од Бојићевих хитаца спасио се бацањем на под

Небојша Томашевић
Суђење Которварошанину због покушаја убиства у Масловарама: Од Бојићевих хитаца спасио се бацањем на под

БАЊАЛУКА - Да се нисам бацио на под, убио би ме јер је у мом правцу испалио око пет хитаца, казао је Славиша Петрушић у бањалучком Окружном суду на суђењу Синиши Бојићу (27) из Масловара код Котор Вароша.

- Дошао је на наша врата и причали смо око пет минута, а онда је он окренуо оружје ка мени и запуцао - рекао је Петрушић, који је негирао да је кобне вечери ударио оптуженог. Истакао је да вјерује да је он сам пао и повриједио се док се рвао са Ђорђем Бојићем.

Бојића терете за покушај убиства Славише и његовог брата Младена Петрушића након туче и сукоба с Славишом.

Младен је испричао да је након што је чуо пуцњеве изашао на балкон и упитао Бојића шта то ради.

- Он је испалио хитац према мени, а куршум је прошао кроз прозорско стакло и завршио у плафону. Срећа да је горе ригипс јер да је бетон, хитац би се одбио и погодио неког. У кући су ми тада била дјеца и жена - рекао је Младен.

Његова супруга Слађана казала је да су, након пуцња, малтер и стакло почели да падају по њима.

- Дјеца су вриштала и јако смо се уплашили, а и данас се бојимо за своју безбједност - казала је Слађана.

Пуцњави је, како је наведено у оптужници, претходио сукоб оптуженог Бојића са Славишом Петрушићем и Ђорђем Бојићем у кафани на једној бензинској пумпи у Масловарама.

Свједок Дајан Вучановић, који је у вријеме туче био у њиховој близини, потврдио је да су се они сукобили.

- Након неког времена, када је све престало и када су се разишли, Синиша се вратио на пумпу и казао: “Ишао сам да мало испрепадам Славишу” - рекао је Вучановић.

Бранилац оптуженог, адвокат Марко Микеш, каже да није спорно да је његов клијент починио кривично дјело, али не оно за које га терети оптужница.

- Овдје се не ради о покушају тешког убиства, већ изазивању опште опасности. Бојић није ишао с намјером да убије браћу Петрушић, нити било кога - истакао је Микеш.

Бојића оптужница терети да је кривично дјело починио у стању привремене душевне поремећености, усљед чега је његова способност да схвати значај свог дјела и способност да управља поступцима била битно смањена. Наводи се да он има емоционално нестабилни поремећај личности.

Оптужница

Оптужница Синишу Бојића терети да је браћу Славишу и Младена Петрушића покушао да убије 6. марта око 21.30 часова након што се посвађао и потукао са Славишом. Он је након туче отишао, те се наоружан пушком довезао до куће Петрушића. Покуцао је на врата, а када му је Славиша отворио, на њега је запуцао и, на срећу, промашио га. Тада је Младен изашао на балкон, а он је запуцао и на њега. Младен се бацио на под и остао неповријеђен. Према оптужници, Бојић је био у стању тешког пијанства са 2,21 промил алкохола у крви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана