Суђење Дарију Мирјанићу Бљузги за разбојништво: Оптужени након пљачке кладионице враћао дугове

Н. Т.
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Дарио Мирјанић звани Бљузго (36) из Бањалуке исти дан када је опљачкао спортску кладионицу "Моцарт" у насељу Обилићево вратио је неким особама новац који им је дуговао.

Ово су у бањалучком Окружном суду на суђењу оптуженом казали поједини свједоци тужилаштва.

Радница локала "Нула" Маја Копрена казала је да је једно јутро око девет часова у кафић дошао мушкарац кога зна по надимку Бљузго, али не и лично те да је оставио смотак новца рекавши да је то за Пашу.

"Извадио је на пулт више новца и оставио дио, а радило се око 800 КМ. Након тога је изашао. Послије је долазила полиција и питала да ли је долазио. Када сам их питала зашто га траже, рекли су да је опљачкао кладионицу" казала је Копрена.

Потврдила је да је исти дан када се то десило дала изјаву полицији, а та изјава је, како је прочитала тужилац Дијана Кукобат, датирана на 18. фебруар ове године када се десило разбојништво.

Свједок Владан Красојевић казао је да га је Мирјанић звао 18. фебруара да се нађу јер жели да му врати дуг. Потврдио је да му је када су се нашли и вратио новац. Красојевић је истакао да је Мирјанић добар и поштен човјек и друг.

"Знам га још од основне школе. Није он фукара. Не знам шта му је било и зашто се све десило. Он је човјек од ријечи. Није фукара" поновио је Красојевић.

Мирјанића оптужница терети да је 18. фебруара 2023. опљачкао кладионицу "Моцарт" у бањалучкој улици Царице Милице када је од радника Славише П. узео 4.400 КМ. 

Како наводе, у кладионицу је ушао носећи арматурну шипку дужине 75 и ширине 10 центиметара те је запријетио раднику Славиши П. који му је из страха извадио из сефа новац и дао, а овај је побјегао. 

Мирјанић и његов адвокат најављивали су раније споразумно признање кривице, али нису успјели да се договоре с Тужилаштвом па је суђење настављено.

Оптужени је раније изјавио да се каје због тога што је урадио. 

Мирјанић је познат одраније по кривичним дјелима и осуђиван је за убиство, наношење тешких тјелесних повреда и фалсификовање новца. 

Осуђен је на осам година затвора крајем 2011. године због убиства Весе Медића (24) којег је избо ножем након краће свађе испред кафића "Екселенс" у бањалучком насељу Обилићево. 

Хапшен је и 2021. године јер је у кафићу "Круг" у Бањалуци претукао двије дјевојке за чији стол је прилазио више пута, а напао их је када су га замолиле да се одмакне од њих.

ВЈЕШТАЧЕЊЕ

Према захтјеву одбране оптуженог Дарија Мирјанића, суд је одобрио његово психијатријско вјештачење да се утврди његово психичко стање у вријеме извршења кривичног дјела. 

У ту сврху прибављена је медицинска документација о његовом лијечењу, а по одобрењу суда током вјештачења користиће се и ранији налаз његовог психичког стања из предмета убиства Весе Медића, због којег је Мирјанић осуђен на осам година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана