Суђење Браниславу Станивуковићу:  Био пијан када је запалио супругу

Н. Т.
Суђење Браниславу Станивуковићу:  Био пијан када је запалио супругу

БА­ЊА­ЛУ­КА - Бра­ни­слав Ста­ни­ву­ко­вић (43), оптужен да је за­па­лио ванбрач­ну су­пру­гу Ми­ли­цу Ма­рин­ко­вић (33) која је преминула од повреда, вјероватно је био тешко пијан у вријеме када је починио тај злочин.

Ово је казала у бањалучком Окружном суду вјештак биохемијске струке Веселка Бјелаковић.

Појаснила је да је оптужени алктестиран након седам сати од кривичног дјела и да му је измјерено 1.38 грама по килограму алкохола.

"С обзиром на временску разлику од дјела и узимања алкотеста израчунала сам да је могао да у вријеме кривичног дјела има 2,45 промила алкохола у крви. Алкотест је орјентациона метода, а пошто нисам имала узорке крви и урина не могу се децидно изјашњавати",рекла је Бјелаковићева.

Члан судског вијећа судија Милан Благојевић  питао је тужиоца зашто нико није узео крв од оптуженог, односно осумњиченог.

"Ово су грубе грешке полиције да не узме крв од осумњиченог у овако тешком кривичном дјелу. Полиција, али и тужилаштво морају савјесно радити. Не може се овако радити", казао је Благојевић.

Тужилац Татјана Нинковић одговорила  је да она није била дежурни тужилац кад се десио злочин.

"Ја сам преузела спис накнадно. Нисам била на увиђају, али дежурни тужилац је наложио полицији да обаве увиђај"

Благојевић је питао да ли  се службено обраћала  полицији, зашто нису узели узорак?

Нинковићева je одговорила да је то касније  било беспредметно.

Свједочио је и вјештак специјалиста судске медицине Милан Срдић који је казао да је Маринковићева умрла усљед опекотина другог и трећег степена и насталих компликација.

Након њихових свједочења тужилац је извођењем материјалних доказа завршила доказни поступак.

Адвокат оптуженог Стојан Вукајловић најавио је четири свједока и вјештачење оптуженог те рекао да ће то на следећем рочишту детаљно прецизирати.

Судија Благојевић је реаговао и казао да треба одмах предложи доказе јер тако одуговлачи поступак. Вукајловић је предложио саслушање зета и сестре оптуженог који су у Шведској и двоје његових комшија, те вјештaчење оптуженог по тиму вјештака.

Одбрана сматра да је Станивуковић кривично дјело починио у неурачунљивом стању.

Суд је прихватио саслушање комшија оптуженог и вјештачење.

Станивуковић је оптужен да је ванбрачну супругу Милицу злостављао од 2010. до 20. јула 2020.  када је полио бензином и запалио у Александровцу код Лакташа.

Она је од посљедица тешких опекотина преминула 3. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана