Суђење Беливуковој групи: Пуштени снимци планирања отмице Вукићевића;"Скочите на њега, нека га Тајсон ухвати"

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - У Специјалном суду у Београду данас је преслушавањем аудио снимака телефонских разговора са “Скај” апликације настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се терете за седам убистава, трговину дрогом, недозвољено држање и ношење оружја, отмице и силовање.

У судници су пуштени аудио снимци разговора телефонима са криптоване апликације “Скај” у којима се чује како оптужени припадници групе планирају отмицу Лазара Вукићевића, док се, како тврди, окривљени-сарадник Бојан Хрватин, чује Миљковићев глас који говори “Кад га свежете даћете нам га да му кажемо пар речи Сопрано и ја, и да се сликамо за њега”.

Миљковић је негирао да је то његов глас. као и већина припадника ове групе који су излазили појединачно за говорницу и рекли да не препознају да су то гласови оптужених, као ни окривљених сарадника.

“Скочите на њега, нека га Тајсон ухвати, надам се да нема прангију, мада нема сигурно” чује се на једном од снимака.

Окривљени-сарадник Бојан Хрватин је одговарајући на питање тужиоца шта значи да је све “профи урађено” и да ставе телефону у торбицу, рекао да је план био да Вукићевићев и  телефон Немање Ђурића, који је требало да га покупи, ставе у футролу која има алуминијску фолију у себи, због чега не може телефон да се прати.

“Када Вукићевић дође Ђурић је требало да му каже да је Капетан наредио да се оба телефона ставе у ту футролу да из предострожности да их Беливукови људи не би пратили” рекао је Хрватин. 

Према наводима из оптужнице Вукићевића су намамили Беливук и Миљковић преко телефона Милета Радуловића Капетана, ког су тад у Црној Гори отели а касније и убили.

Ови снимци добијени су путем међународне правне помоћи из Француске, који су пресретнути са криптоване апликације “Скај”.

Вукићевића су припадници групе отели 14. октобра 2020. године и касније га убили у кући у Ритопеку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана