Судија остаје иза решетака

Н.Т.
Судија остаје иза решетака

БАЊАЛУКА - Судија Основног суда у Бањалуци Небојша Пејовић, који је ухапшен у акцији "Барка" због сумње да је узео 1000 евра од власника једне фирме како би му помогао да побиједи у судском спору, остаће још мјесец иза решетака.

Притвор му је продужило вијеће бањалучког  Окружног суда због бојазни од утицаја на свједоке и доказе, а  према рјешењу притвор му може трајати до 21. јуна.

Пејовића терете за  кривично дјело повреда закона од стране судије или јавног тужиоца. Према раније објављеним сазнањима,  овај судија је био посредник у послу и требао је да искористи свој утицај како би издејствовао повољнији исход за једног привредника у спору у вези с именом једне фирме. Током истрраге овог случаја кориштен је информатор који је  сарађивао са полицијом и тужилаштвом. Сазнајемо да је судија пао приликом симуловане примопредаје новца који му је и дао информатор. Пејовић је ухапшен у једном ресторану  у Слатини гдје се нашао са особом од које је примио новац. Пејовић је, узео означене новчанице, након чега је и услиједило хапшење.

Акција "Барка" иведена је крајем априла по наредби Републичког тужилаштва које руководи истрагом. Ово тужилаштво Пејовићу је на терет ставило кривично дјело трговина утицајем.

Судија  Пејвић раније сумњичен за разне малверзације, а  медији су раније писали да је био умијешан у разне незаконите радње. Сумњичио се и за незаконито поступање и у случају  ФАМ “Јелшинград“ у стечају гдје је 2012. године тадашњи Центар јавне безбједности Бањалука поднио извјештај бањалучком Окружном тужилаштву против четворо осумњичених за злоупотребу службеног положаја тешку близу два милиона КМ. Међу осумњиченима је био и Пејовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана