Судар воза и аутомобила у Станарима, лакше повријеђен Бањалучанин

Срна
Foto: Илустрација

ДОБОЈ- Возач из Бањалуке иницијала М.М. задобио је повреде које нису опасне по живот у судару аутомобила пасат са теретним возом Жељезница Републике Српске на прелазу преко жељезничке пруге у насељу Љеб, у Станарима, речено је у Полицијској управи Добој.

Повријеђено лице је ради даљег указивање медицинске помоћи превезено у добојску болницу.

Саобраћајна незгода догодила се у 13.20 часова, а теретни воз се кретао из правца Бањалуке ка Добоју.

Из "Жељезнице" наводе да је возач аутомобила неприлагођеном брзином ударио у полубраник на путном прелазу у тренутку када је пролазио теретни воз.

"Нажалост, удес се није могао избјећи јер се аутомобил у вријеме кретања воза, изненада нашао на прузи", наводи се у саопштењу.

Након што су "Жељезнице Републике Српске" пријавиле ванредни догађај, на лице мјеста одмах су изашле надлежне службе Хитне помоћи и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, као и Комисија "Жељезница" за ванредне догађаје и увиђај је у току.

Путни прелаз Љеб обезбијеђен је највишим нивоом осигурања, свјетлосно-звучном сигнализацијом и полубраницима.

"Жељезнице Републике Српске" поново апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, те да се обавезно зауставе испред путног прелаза и безбједно након преласка пруге наставе вожњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана