Судар теретног воза и аутомобила у Станарима (ВИДЕО)

ГС
Судар теретног воза и аутомобила у Станарима (ВИДЕО)

СТАНАРИ- На пружном прелазу "Љеб" у општини Станари ноћас у 1.32 часова дошло је до судара аутомобила и теретног воза, а, срећом, није било повријеђених.

"Жељезнице Републике Српске" саопштиле су да је возач путничког возила услед неприлагођене вожње и без обавезног заустваљања испред путног прелаза "Љеб" у Станарима, ударио у теретни воз Жељезница Републике Српске који се кретао на релацији Омарска – Зеница.

-На лицу мјеста по пријави ванредног догађаја припадници Министарства унутрашњих послова обавили су увиђај. На терен су одмах изашле надлежне службе Хитне помоћи и Комисија за ванредне догађаје "Жељезница. На срећу повријеђених  није било - наводи предузеће у саопштењу.

На снимку које су објавиле ЖРС види се да теретни воз стоји испред прелаза на ком је рампа подигнута, а након што аутомобил пролази, воз лагано креће и потом се у њега "закуцало" друго возило које је ишло прилично брзо.  У ЖРС објашњавају да на путном прелазу „Љеб“ трају радови на отклањању квара на електронском уређају.

-Док трају радови, уређај за светлосно - звучну сигнализацију је искључен, а полубраници су закључани и налазе се у подигнутом положају. Друмска сигнализација је како процедура и прописи налажу замрачена. Сви законски прописи у оквиру одвијања жељезничког саобраћаја, када је уређај за обезбеђивање путног прелаза привремено у квару, су на снази до поновног успостављања редовног рада сигнално – сигурносног уређаја. Машиновође током трајања радова поступају по прописима, возове обавезно заустављају испред путног прелаза, те након тога звучним сигналом упозоравају возаче друмских возила да се зауставе - истакли су у ЖРС.

Додају да жељезничко особље у оваквим ситуацијама поштује прописане процедуре уз појачан опрез, те напомињемо да безбедност одвијања саобраћаја на путном прелазу „Љеб“, нити у једном моменту није угрожена.

"Жељезнице Републике Српске" апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбедно након преласка пруге, наставе вожњу.

-Захваљујемо се на стрпљењу и разумевању свим учесницима у саобраћају, док трају радови на отклањању квара. Зауставите се испред путног прелаза. Воз увијек има предност - подвукли су у ЖРС.

 У Полицијској управи добој потврдили су да се несрећа догодила  и да је на аутомобилу причињена материјална штета.

Возило су након судара уклонили чланови добојског Ауто-мото друштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана