Суд прихватио признање полицајца оптуженог за убиство

Небојша Томашевић
Суд прихватио признање полицајца оптуженог за убиство

ТУЗЛА - Полицајац Елвис Ћустендил из Тузле пред судијама Кантоналног суда у Тузли поновио је да признаје кривицу за убиство Амре Кахримановић и суд је признање прихватио, потврђено је "Гласу Српске".

- Оптужени је још приликом изјашњења о кривици признао оно што му се ставља на терет, а сада је остао код тога након што му је у судници прочитана оптужница и презентовани докази. Кантонални суд је прихватио признање и објава пресуде заказана је за 18. јул - потврдио је портпарол Тужилаштво Тузланског Кантона Адмир Арнаутовић.

Ћустендила поменуто Тужилаштво терети да је 7. фебруара ове године с више хитаца из службеног пиштоља усмртио Амру Кахримановић у тржном центру на Брчанској малти у Тузли.

- Ћустендилу се на терет ставља да је у алкохолисаном стању, након што је сувласница угоститељског објекта у Тржном центру у Тузли Амра Кахримановић око 21 час дошла како би се објекат затворио и изашла из простора, нагло устао и кренуо за њом.

Тада је у холу тржног центра из непосредне близине, из службеног пиштоља власништво Управе полиције МУП-а ТК у којој је био запослен у Оперативном центру, на подмукао начин испалио хитац у леђа оштећене, а након тога, док је жртва лежала на поду, испалио је још 15 хитаца у различите дијелове тијела и усмртио је -наведено је из Тужилаштва ТК.

Према ранијим информацијама из истраге сат прије убиства десио се инцидент у локалу, због чега је Ћустендил позвао полицију. Убрзо потом је стигла патрола и тог мушкарца извела из локала, а Ћустендил је ту наставио да пије.

Након тога је радница локала позвала Кахримановићеву да дође што је она и учинила и по њеном доласку је дошло до размирица са Ћустендилом.

Кахримановићева је, како су навели очевици за медије, захтијевала од гостију да напусте локал, да плате шта су попили и да иду. Ћустендил, који је био чести гост, је то одбио па је дошло до препирке између њега и несретне жене.

Током свађе Ћустендил је извадио пиштољ и испалио више хитаца у жену.

Елвис Ћустендил био је полицијски службеник 30 година и прво је радио као полицајац у заједници, затим млађи инспектор. Био је помоћник у полицијској станици, а посљедње радно мјесто, у тренутку злочина који је починио, је службеник у оперативном центру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана