Хирург и приједорска болница морају да плате одштету због грешке током операције

Срна
Foto: Агенције

ПРИЈЕДОР- Основни суд у Приједору наложио је хирургу Маринку Ловри из Бањалуке и болници "Др Младен Стојановић" Приједор да као солидарни дужници исплате пацијенткињи С.С. из Приједора 11.500 КМ нематеријалне штете, наведено је у пресуди.

Пацијенткињи (39) је 26. јула 2014. године у приједорској болници, осим упаљеног слијепог цријева, без оправданог медицинског разлога одстрањен и десни јајник.

За кривично дјело несавјесно пружање љекарске помоћи Ловре је правоснажно осуђен на годину дана затвора и од марта ове године служи казну на Туњицама у Бањалуци.

Осим кривичног, пацијенткиња је покренула и парнични поступак за накнаду нематеријалне штете вриједан 45.000 КМ, гдје је суд на име душевних болова због умањења опште животне активности досудио 8.000 КМ, а на име претрпљеног страха 3.500 КМ.

-Са преосталим дијелом тужбеног захтјева за накнаду нематеријалне штете на име душевних болова због умањења опште животне активности и на име претрпљеног страха, који представља разлику између траженог и досуђеног износа, као и законске затезне камате, те захтјевом за накнаду трошкова поступка, тужитељица се одбија као неоснованим - наведено је у пресуди.

Против пресуде дозвољена је жалба Окружном суду у Приједору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана