Суд казнио малољетну ћерку убијеног Саше Кулишића

АТВ
Суд казнио малољетну ћерку убијеног Саше Кулишића

Основни суд у Добоју изрекао је васпитну мјеру упућивања у васпитно-поправни дом малољетној А.К. (14) из Добоја због саучесништва у убиству свог оца Саше Кулишића, за које су оптужени њена мајка Андреа Кајганић и Дражен Лазаревић.

Поступак против А.К. вођен је у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку.

”Поступак је правоснажно окончан и малодобној је изречена васпитна мјера упућивања у васпитно-поправни дом”, рекла је секретар Основног суда у Добоју Данијела Бијељанић, пише АТВ.

Према закону, малољетник у васпитно-поправном дому може остати најмање шест мјесеци, а најдуже четири године. С тим да суд на сваких шест мјесеци разматра да ли постоје основи за обуставу извршења ове мјере или за њену замјену неком другом васпитном мјером.

Кајганићева и Лазаревић оптужени су за тешко убиство на свиреп или подмукао начин за које је запријећена казна од најмање десет година затвора или доживотни затвор.

У оптужници се наводи да су, по договору и са разрађеним планом, заједно са А.К. Кулишића 30. јануара омамили таблетама ”Треана”. Малољетница је таблете преузела од Лазаревића, да би их потом уситнила и помијешала с водом. У вечерњим часовима од те воде је направила лимунаду коју је оцу дала да попије, како би га омамили, успавали и онемогућили да пружа отпор.

Након што су таблете почеле дјеловати А.К. је обавијестила мајку и Лазаревића да Кулишић чрвсто спава, па су они с два изнајмљена аутомобила дошли пред кућу.

”Ушли су у кући и малољетној А.К. рекли да иде у дневни боравак и да затвори врата. Андреа и Дражен су ушли у собу у којој је спавао Саша након чега су му задали неколико удараца у предјелу главе. Потом су му заједно сивом љепљивом траком облијепили главу, уста и очи. Конопцем су му везали руке на леђима и облијепили их траком око зглобова. И ноге су везали конопцем, а зглобове облијепили траком. Тако онеспособљеног Кулишића су изнијели из куће и ставили у гепек ”пежоа”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је Дражен ”реноом” кренуо ка Преслици, а Андреа ”пежоом”.

”Доласко до излетишта Преслица Андреа је ”пежо” одвезла узбрдо и зауставила возило у 1.39 часова, у близини базена за воду. Из гепека су извадили Кулишића којег су вукли до низбрдице и оставили на земљи, а потом му заједно ножем задали четири убодне ране усљед којих је преминуо”, појашњава се у отпужници.

Након злочина Андреа и Дражен су побјегли, и она је ”пежоом” кренула у Бањалуку гдје је изнајмила стан, док се Дражен вратио до куће Кулишића гдје се поздравио са малољетном А.К., те је извјесно вријеме боравио у стану Андреине сестре В.М. Ујутро је ”реноа” паркирао на паркингу, те се ”мерцедесом” упутио у Бањалуку.

”Према договору и плану малољетна А.К. је у јутарњим сатима назвала кума Д.Б. и рекла му да тате нема код куће, али да су његове личне ствари у кући и да је кревет крвав”, наводи се у оптужници.

Кајганићева и Лазаревић су пред судијом за претходно сасалушање негирали кривицу и почетак суђења ће им накнадно бити заказан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана