Суд БиХ укинуо притвор осумњиченом за примање мита

Срна
Foto: arhiva

САРАЈЕВО - Суд БиХ укинуо је притвор и одредио мјере забране Кениту Чакићу, који је ухапшен са два службеника Граничне полиције БиХ под сумњом да су узимали новац код запошљавања кадета у ову полицијску агенцију.

Чакићу, који је осумњичен за кривична дјела примање дара или других облика користи, примање награде или другог облика користи за трговину утицајем и злоупотребу положаја или овлаштења, забрањено је састајање са одређеним лицима и приближавање на удаљености мањој од 50 метара, саоппштено је из Суда БиХ.

Изречена мјера може да траје док постоји потреба, а најдуже до правоснажности пресуде ако није изречена казна затвора и најкасније до упућивања на издржавање казне ако је изречена казна затвора, односно до другачије одлуке Суда. Контрола оправданости трајања мјере вршиће се свака два мјесеца, а у случају да осумњичени прекрши изречену мјеру, може му бити одређен притвор.

У акцији "Конак", коју су 24. септембра прошле године на подручју Сарајевког и Средњобосанског кантона извели припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ, ухапшена су два службеника Граничне полиције БиХ Рејхан Раковић и Енсар Салчиновић, те њихов сарадник Кенит Чакић под сумњом да су узимали новац код запошљавања кадета у ову полицијску агенцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана