Суд БиХ одредио једномјесечни притвор полицајцу Јосипу Барићу осумњиченом у случају „Џенан Мемић“

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО – Суд БиХ одредио је полицајцу Јосипу Барићу једномјесечни притвор у склопу истраге о случају заташкавања убиства Џенана Мемића, потврдио је за портал Кликс адвокат породице Мемић Ифет Ферагет.

Он је навео да је  једномјесечни притвор Барићу потврдила суткиња Хасија Машовић на приједлог тужиоца Ћазима Хасанспахића који је овај приједлог јуче упутио према Суду БиХ.

- Барић је ухапшен због сумње да је починио кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелима незаконито посредовање и помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела. Драго нам је да истрага напредује, а јавност ће бити шокирана када се открију све информације - рекао је Ферагет.

Барића су ухапсили припадници СИПА прије два дана, а по налогу Тужилаштва БиХ.

 Како је Кликс раније објавио, ради се о полицајцу који је испитујући јединог свједока страдања Џенана Мемића -  Алису Мутап, у два наврата на сасвим различит начин описао њену изјаву, што је истрагу одвело у другом смјеру.

Како су јуче саопштили из Тужилаштва БиХ, мјера притвора предложена је због опасности да би боравком на слободи Барић могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и нарочитих околности кривичног дјела због којих би боравак осумњиченог на слободи изазвао узнемирење грађана и јавности.

Тужилаштво БиХ је преузело случај "Џенан Мемић", односно отворило предмет о првобитној истрази која је рађена у овом случају. Раније је у овом предмету ухапшен и отац Алисе Мутап Зијад Мутап те шеф Одјела за саобраћајне несреће Хасан Дуповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана