Суд БиХ одредио једномјесечни притвор Кељмендију, Ахмићу и Сејфовићу

Г.С.
Суд БиХ одредио једномјесечни притвор Кељмендију, Ахмићу и Сејфовићу

САРАЈЕВО - Суд БиХ прихватио је приједлог државног Тужилаштва којим је одређен једномјесечни притвор ухапшенима у акцији "Рез".

У оквиру акције "Рез" ухапшени су Елвис Кељменди, Ајлин Ахмић и Анел Сејфовић, а иако је током акције која је проведена на подручју Неума и Сарајева ухапшено укупно седам особа, четири су пуштене на слободу одмах по завршетку криминалистичке обраде.

Кељменди, Ахмић и Сејфовић терете се да су починили кривична дјела организованог криминала, а у вези с међународним кријумчарењем и неовлаштеним прометом великих количина опојних дрога, као и другим кривичним дјелима.

Истражују се и токови новца стеченог незаконитим активностима, а приликом хапшења су одузете веће количине наоружања и новца, као и три скупоцјена возила марке БМВ.

Ухапшени се терете за организирани криминал, а у вези с међународним кријумчарењем и неовлаштеним прометом великих количина опојних дрога, као и другим кривичним дјелима.

Након што је Суд БиХ прихватио приједлог Тужилаштва БиХ, осумњиченима је одређен једномјесечни притвор те су пребачени у државни затвор у Војковићима, преноси klix.ba.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана